Juhani Teräsvuorelle elämäntyöpalkinto

UUTISET JA TIEDOTTEET
12.3.2018

Pro Dance kunnioitti kansainvälisen uran tehnyttä tanssitaiteilijaa Juhani Teräsvuorta elämäntyöpalkinnolla.

Kuvassa keskellä Juhani Teräsvuori. Muita stipendiaatteja olivat mm. Hanako Matsune, Luana Georg, Juha Kirjonen ja Christina Tuurna © Susanna Reitamo

Tanssitaidetta tukeva Pro Dance jakoi vuosittaisessa gaalassaan sunnuntaina 11.3.2018 Aleksanterinteatterissa jälleen stipendejä sekä yhden elämäntyöpalkinnon. Elämäntyöstään palkittiin tanssitaiteilija, pedagogi ja Lappeenrannan balettigaalan taiteellinen johtaja, Juhani Teräsvuori (s. 1949).

Juhani Teräsvuori aloitti tanssijana Suomen Kansallisbaletissa, mutta jatko-opiskeltuaan Venäjällä hän siirtyi kansainväliselle uralle. Teräsvuori on toiminut mm. Göteborgin oopperan baletinjohtajana sekä baletinjohtajana ja balettimestarina Veronassa Italiassa. Hän on toiminut myös vierailevana baletinopettajana yli 30 ryhmässä ympäri maailmaa, kuten Unkarin Kansallisbaletissa, Tšekin Kansallisbaletissa, Tukholman Kuninkaallisessa baletissa sekä useissa balettiryhmissä Saksassa. Suomessa hän toimii Lappeenrannan balettigaalan taiteellisena johtajana.

Teräsvuorelle myönnettiin Pro Finlandia -kunniamerkki vuonna 2016 ja samana vuonna hän juhli 50-vuotista taiteilijauraansa.


Pro Dance on perustettu vuonna 1972 tukemaan tanssitaiteen parissa työskentelevien sekä nuorten lupausten ponnistelua suomalaisen tanssin hyväksi.