Juhlaviikoilla äitihahmoja ja puutarhatarinoita

UUTISET JA TIEDOTTEET
29.6.2017

Helsingin juhlaviikot täyttää jälleen kaupungin kulttuurilla 17.8.–3.9.2017. Maineikas belgialainen tanssiteatteriryhmä Peeping Tom vierailee ensi kertaa Suomessa ja Sari Palmgrenin mittava ulkoilmateos Aidatut unelmat saa ensi-iltansa.

Taidokkaasta, mustan huumorin sävyttämästä tanssiteatterista tunnettu belgialaisryhmä Peeping Tom tuo Helsinkiin perhesuhteita tutkivan trilogian toisen osan Moeder (Äiti). Elokuvallisessa näyttämötilassa nähdään arkkityyppisiä äitihahmoja, alitajunnasta pulppuavia painajaisia ja groteskin karnevalistisia hetkiä.

Peeping Tom: Moeder. @ Herman Sorgeloos.

Koreografi Sari Palmgrenin Aidatut unelmat vie puolestaan kävelylle Kaarelan alueen puutarhoihin. Yksityisistä puutarhoista käynnistyvä teos paljastaa niihin liittyviä salaisuuksia. Teosta on mukana toteuttamassa suuri joukko vapaaehtoisia ja se on osa Zodiak – Uuden tanssin keskuksen yhteisöllistä kaupunkikulttuuria rakentavaa Minun nimeni on -taideprojektia.

Musiikilla on perinteisesti ollut keskeinen sija Juhlaviikkojen ohjelmassa – näin myös tanssiteoksissa. Bravade & Co:n teoksessa Jotta näkisin sinut paremmin renessanssi- ja barokkimusiikki kohtaavat modernin musiikin, nykytanssin ja multimediataiteen. Idean takana on nokkahuilukvartetti Bravade – tanssimassa Off/Balance-ryhmässä vaikuttavat Elina Häyrynen ja Jukka Tarvainen. Klarinetisti Lauri Sallisen soitosta syntyy tanssia koreografi Mikko Hyvösen ohjauksessa. Sooloesitys Solitude resonoi ja avautuu tilaan.

Luvassa on myös varjotanssia postmodernin showtanssin keinoin. Sanni Kriikun koreografiaa säestävät live-elektroniikka, puupuhaltimet ja tekno.