Jutajaiset – hetki pohjoiselle folkille

UUTISET JA TIEDOTTEET
2.6.2017

Kansanperinnefestivaali Jutajaiset palaa Rovaniemelle 30.6.–2.7.2017. Ympäri Rovaniemen keskustaa järjestettävillä festivaaleilla saadaan nauttia musiikki-, tanssi-, teatteri- ja sirkusesityksistä. Mukana menossa Tanssiteatteri Tsuumi ja Tanssiteatteri Minimi.


Lisätietoa ja festivaalin ohjelma:
www.jutajaiset.fi

Festivaalin avajaispäivän iltana nähdään Tanssiteatteri Tsuumin hulvaton tanssiteatteriteos Kake – Tiellä tähtiin. Vuonna 2015 ensiesitetty teos kertoo Kake-nimisestä yhtyeestä, joka on viehättynyt 80-luvun syntikkasoundeista ja iskelmämusiikista. Matti Paloniemen koreografiassa yhdistyvät tanssi, teatteri ja musiikki – kaikki esiintyjät tanssivat, laulavat ja soittavat.

Tanssiteatteri Tsuumi: Kake – Tiellä tähtiin. @ Mikko Mäntyniemi.

Toisen festivaalipäivän kattaukseen kuuluu Tanssiteatteri Minimin ruokateatteriesitys Liemessä. Liemessä on makujen, teatterin ja tanssin keitos, jossa keittiömestarin menusta nauttiva katsoja pääsee seuraamaan reaaliaikaisesti ravintolan kriisiä. Teatterielämyksen ohella luvassa onkin kolmen ruokalajin menu.

Lauantai-illassa saadaan nauttia tanssin riemusta ja sirkustaituruudesta, kun samassa illassa nähdään Sirkus Taika-Aika, Lapin Urheiluopiston tanssin opiskelijat, kansantanssin ammattilaisten, opiskelijoiden ja pitkään harrastaneiden ryhmä Öhkä sekä kansantanssi- ja musiikkiryhmä Siepakat. Öhkä ja Urheiluopiston tanssijat nähdään myös päivän Tanssin iloa -ilmaistapahtumassa.

Kahvila Kauppayhtiön illoissa on luvassa pohjoista folkkia, teatteria, stand upia ja musiikkia – lauteilla mm. Tsuumin hyvän olon insinöörit eli Elämän (t)ehostajat.