Jyväskylän Tanssin aika -festivaali rakentaa siltoja nuorison, alueella aikuistumisen ja taiteen välille

UUTISET JA TIEDOTTEET
Keski-Suomen Tanssin Keskus | Tiedote, 22.6.2021

Kuudestoista Tanssin Aika -festivaali järjestetään Jyväskylässä 22.-25.9.2021. Festivaalin taiteellinen johtaja on Janina Rajakangas. Tapahtumapaikkana toimii Kulttuuritalo Villa Rana.

Neljä nuorta naista katsoo alaspäin

Joona Halonen: Tight. © Matti Häyrynen

Janina Rajakankaan johtaman Tanssin aika -festivaalin 2021 teemana ovat nuoret, yhdenvertaisuus ja kulttuurien moninaisuus. Rajakankaan kiinnostuksen kohteena on ollut eritoten taidetanssi, joka osallistaa paikallisia tekoprosessissaan. Tänä vuonna toteutetaan kaksi sellaista teosta: jyväskyläläislähtöisen Joona Halosen Tight (2017) sekä Energpriests kollektiivin Guided Body Meditations.

Halonen uudelleen harjoittaa Tight-teoksensa 17–20-vuotiaiden tanssijoiden kanssa. Energypriests kollektiivin Soili Huhtakallio ja Krista-Julia Arppo valmistavat ja esiintyvät Guided Body Meditations teoksessa yhdessä paikallisten nuorten kanssa lauantaina 25.9. järjestettävissä Kotibileissä ja Puutarhassa.

Vuoden 2021 festivaali haluaa rakentaa siltoja alueella kasvamisen, aikuistumisen ja taidetyön välillä. Festivaalin taiteilijat viettävät aikaa paikallisten seurassa, koreografioiden, keskustellen ja luoden yhdessä. Osa festivaalista on myös kuratoitu yhteistyössä siellä esiintyvien nuorten kanssa, kuten Stage on vapaa -tapahtuma, joka on tänä vuonna kokonaan alle 25-vuotiaiden käsissä oleva näyttämöllinen tapahtuma.

Globaalia kontekstia edustaa Funmi Adewolen luentosarja Contemporary Dance as a Transnational Practise, pandemian jälkeistä kaikua Sonic Presence of An Absent Choreography ja nykytanssin uudelleen  muotoutumista Rutimo kollektiivin Lemons.

Osa festivaalista on ilmainen alle 20-vuotiaille!

Edit 23.6. klo 11: Poistettu ohjelmasta Virpi Pahkisen Monolite Polygon.