KAKTUS-tanssifestareilla huumoria ja yllättäviä tilanteita

UUTISET JA TIEDOTTEET
23.5.2017

Joka toinen vuosi järjestettävä KAKTUS-tanssifestari valloittaa Kaapelitehtaan "hyvänmielen" ohjelmistolla 7.–10.6.2017. Luvassa on vauhtia, huumoria ja yllättäviä tilanteita – kyseenalaistamista unohtamatta.


Lisätietoa ja festivaalin ohjelma: kaktusfestarit.fi

Festivaaleilla saa kantaesityksensä nuorten nousevien tekijöiden teos GIRL GIRL GIRL. Kolmen tanssijan, Maria Aution, Mia Jaatisen ja Minna Karttusen teos leikittelee lokeroinnilla ja etsii esiintyjien ainutlaatuista potentiaalia.

Kantaesitysteoksen kanssa samassa illassa nähdään festareiden isäntänä toimivan tanssiryhmä Gruppen Fyran ja Antti Lahden teos Pitkät Piuhat – kunnianosoitus kaikille lavatekniikan vastuuhenkilöille.

Ohjelmassa on myös Tanssiteatteri Tsuumin Elämän (t)ehostajat, Virpi Juntin koreografia Katkeamattomia kontinuumeja (esiintyjät: Anne-Maarit Kinnunen, Hanna Savolainen, Mika Savolainen), ”Making Money is Art” -A.W. (Vilja Mihalovsky) ja Off/Balance- tanssiryhmän Hutiklubi-improvisaatioesitys.

Tsuumin Elämän (t)ehostajat luotsaa mahdottomasta mahdolliseen ja paradioi samalla elämäntapavalmentajia hervottomalla tavalla. Juntin koreografiassa Katkeamattomia kontinuumeja kaksi tanssijaa ja muusikko tutkivat liikkeen ja musiikin dialogia.”Making Money is Art” -A.W. -teos kysyy voiko esitystä ostaa – samalla katsoja voi ostaa pienen taideteoksen itselleen. Off/Balancen Hutiklubilla kaikki on puolestaan mahdollista! Yleisö määrittelee nykytanssiin pohjautuvan improvisaatioesityksen aihepiirit, esitystyylin ja liikelaadut.

Festivaaliesitykset valittiin avoimen teoshaun kautta. Hakuun osallistui tänä vuonna ennätykselliset 70 teosta.