Kansainvälistymisen alku on hyvässä keskustelussa

UUTISET JA TIEDOTTEET
4.5.2017

ICE HOT Nordic Dance Platform on julkaissut Ása Richardsdóttirin ja Lene Bang Henningsenin kirjoittaman oppaan taiteilijoille ja tuottajille, jotka haluavat kehittyä kansainvälisen yhteistyön avulla.

It starts with a conversation. Question your knowledge by sharing –julkaisu syntyi vastaamaan tarpeeseen.

”Meiltä kysytään aina neuvoja, miten kansainvälisiä suhteita luodaan, miten ovia saa auki”, kirjoittajat Ása Richardsdóttir ja Lene Bang Henningsen kertovat. ”Olemme kuitenkin yrittäneet välttää olemasta vinkkiautomaatteja. Mielestämme se, että kysymme kysymyksiä, palvelee lukijoita paremmin jatkossa ja auttaa taiteilijoita kehittymään.”

Julkaisu on kirjoitettu pohjoismaisesta näkökulmasta. Kirjoittajat tulevat Islannista ja Tanskasta. Kohtalaisen pienellä, 26 miljoonan ihmisen markkina-alueella kannattaa työskennellä yhdessä kollegojen kanssa valtionrajojen yli.

Etsi itsellesi mentoreita, ylläpidä hyvää suhdetta heidän kanssaan ja anna myös itsestäsi – saat kaiken takaisin moninkertaisesti.

Vuorovaikutus on tärkeää. Niin taiteellisen työn kuin yhteistyön kehittyminen lähtee useimmiten hyvästä keskustelusta toisen kanssa, puhumisesta ja jakamisesta. Kaikki keskustelut eivät kuitenkaan ole hyviä, onnistuneissa täyttyy neljä periaatetta: uteliaisuus, avoimuus, halu jakaa ja kyky kuunnella.

Kirjoittajat muistuttavat, että kun yrittää luoda suhteita oman välittömän piirin ulkopuolelle, haaste on sama sekä kokeneille että aloitteleville taiteilijoille tai tuottajille – ollaan oman mukavuusalueen reunoilla. Silloin valmistautuminen on vähintään yhtä tärkeää kuin itse keskustelutilanne.

Opas ei pyri olemaan varsinainen työkalupakki kansainvälistymiseen, vaan siinä ehdotetaan 13 askelta, joiden avulla voi pysähtyä miettimään omia tavoitteitaan, arvojaan, työtään ja taitojaan. Päämäärä on voimaannuttaa lukija keskittymällä oleelliseen, päästämällä irti tarpeettomasta.

– Ja kyllä julkaisun lopussa annetaan niitä vinkkejäkin.