Kansallisbaletin tanssijan ja kitaravirtuoosin yhteiskonsertti Jyväskylän kesässä

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.6.2017

Jyväskylän Kesä täyttää kaupungin monipuolisella ohjelmistolla 5.–11.7. Luvassa on myös tanssia: Kansallisbaletin tanssijan Hanako Matsunen ja kitaravirtuoosi Ismo Eskelisen konsertti, Company Uusi Maailman arvaamaton improvisaatioteos sekä tanssitaiteilija Helena Ratisen KoeAalto-kierroksia.


Lisätietoa ja koko ohjelma:
jyvaskylankesa.fi

Daydream and Counterpoint -konsertissa Kansallisbaletin solistitanssija Hanako Matsune esiintyy yhdessä kitarataituri Ismo Eskelisen kanssa. Matsunen koreografiasta vastaa Minna Tervamäki.

“Matsune on poikkeuksellisen lahjakas nuori tanssija. Eniten minuun on tehnyt vaikutuksen hänen vahva läsnäolonsa näyttämöllä ja intohimoinen asenne harjoittelua kohtaan”, Tervamäki kiittelee viimeksi Suomea Kansallisbaletin Japanin kiertueella edustanutta Matsunea.

Daydream and Counterpoint: Ismo Eskelinen ja Hanako Matsune.

Konsertin musiikkirepertuaari on laaja ja kunnianhimoinen: luvassa on Johann Sebastian Bachia, Steve Reichia ja Jukka Tiensuuta.

Company Uusi Maailma eli CUM tuo Jyväskylään tanssillisen teossarjansa kolmannen osan, CUM BOYS vol.3 – CUM IN. Improvisaatioon perustuvassa esityksessä tanssia taitamattomista esiintyjistä koulitaan pesunkestäviä tanssijoita tanssija-koreografi Saga Elglandin ohjauksissa. “Hienous tulee siitä, että esiintyjien presenssi on niin vilpitön ja tuore. Liiallista rutiinia pitää varoa”, sanoo taiteellinen johtaja-ohjaaja Seija Hakkarainen. Teoksen etnisiä rytmiä fuusioivasta maailman musiikista vastaan Jukka Kaikkonen.

Company Uusi Maailma: CUM BOYS vol.3 – CUM IN. @ Jukka Kaikkonen.

Luvassa on myös kaikille avoimia ilmaistapahtumia. KoeAalto-kierroksilla tanssitaiteilija Helena Ratinen johdattaa osallistujat Alvar Aallon arkkitehtuuriin ja pintojen ja muotojen yksityiskohtiin liikkeen avulla (Alvar Aalto -museo, pe 7.7. ja su 9.7.). Koko perheen hip hop -tapahtuma Payback Jam täyttää taas Lounaispuiston hiphopilla, seinämaalauksella ja livemusiikilla (la 8.7.).

Jyväskylän Kesä ottaa myös osaa Koko Suomi tanssii -kampanjaan: keskustassa opetellaan opettajan johdolla humppaa ja tanssitaan yhdessä kävelykatutanssiaisissa (ke 5.7.).