Kansallisbaletti jatkaa vierailuja – uusi hallitus aloitti toimikautensa

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.4.2016

Suomen Kansallisbaletti jatkaa vierailutoimintaa ympäri Suomea.

Kansallisbaletin tanssijat ovat vierailleet tanssiopistoissa, joiden oppilaat ovat päässeet yhteisille treenitunneille ja workshoppeihin vierailevien tanssijoiden kanssa. Vierailupäivä huipentuu Kansallisbaletin esitykseen. Tänä vuonna Kansallisbaletti on vieraillut Porvoossa, näytöntökauden viimeinen Kansallisbaletti kylässä -vierailu järjestetään sunnuntaina 17.4.2016 Lappeenrannassa.

”Kiertueet pääkaupunkiseudun ulkopuolella ovat Kansallisbaletille tärkeä osa toimintaa. Esityksen lisäksi Kansallisbaletti kylässä tarjoaa paikallisille balettiharrastajille ja -opiskelijoille mahdollisuuden treenata päivän yhdessä ammattitanssijoiden kanssa”, Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve kertoo Kansallisbaletin tiedotteessa.

Suomen kansallisbaletin uusi hallitus aloittaa toimikautensa
Suomen kansallisooppera ja –baletin uusi hallitus on aloittanut kolmivuotisen toimikautensa huhtikuussa.

Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt toimitusjohtaja Leena Niemistön ja jäseniksi johtaja Leif Jakobssonin, talousjohtaja Pekka Pajamon, henkilöstöjohtaja Kerttu Tuomaksen sekä kansanedustaja Jutta Urpilaisen.

Helsingin kaupungin nimeämät jäsenet ovat DI Matti Hirvikallio ja johtaja Mari Puoskari, Espoon kaupungin nimeämä jäsen on toimitusjohtaja Jaana Jalonen ja Vantaan kaupungin nimeämä jäsen on Senior Advisor Tapani Mäkinen.

Hallitus vastaa oopperan varojen käytöstä, johtajien nimityksistä, strategiasta ja ohjelmistopolitiikasta.

Hallituksen työhön osallistuvat lisäksi esittelijänä Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja Päivi Kärkkäinen sekä henkilökunnan nimeäminä jäseninä näytäntötyöntekijä Kalle Rannikko, orkesterimuusikko Timo Pulakka ja balettitanssija Jouka Valkama. Hallituksen sihteerinä toimii Suomen kansallisoopperan ja -baletin päälakimies Anita Prusila.

 

Lähde: Tiedote Kansallisbaletti, OKM