Kansallisbaletti vierailee ensi vuonna Tanskassa ja Japanissa

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.12.2016

Kansallisbaletti vierailee Kööpenhaminassa tammikuussa Lumikuningattarella ja kiertää Japanissa huhtikuussa 40 tanssijan gaalaillan ja uuden muumibaletin voimin.

Kansallisbaletin tanssijat esittävät suositun Lumikuningattaren Tanskan kuninkaallisessa baletissa neljä kertaa 27.–29.1.2017. Baletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven luoma teos pohjautuu Hans Christian Andersenin satuun. Greve on sijoittanut teoksen sadan vuoden takaiseen Suomeen. Musiikin on säveltänyt Tuomas Kantelinen.

Kööpenhaminan esityksissä kertojana isoäidin roolissa nähdään tanskalainen näyttelijä Vibeke Hastrup, joka on viime vuosina vieraillut mm. tv-sarjoissa Vallan linnake ja Petos.

Huhtikuussa 2017 kansallisbaletti lähtee ensimmäiselle vierailulleen Tokioon ja Osakaan. Vierailu on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmistoa. Japanin-kiertueen yhteistyökumppanina on Finnair.

Haluamme näyttää japanilaisyleisölle Suomen kansallisbaletin monipuolista osaamista

Bunkamura Orchard Hallissa Tokiossa nähdään kuusi esitystä 22.–25. huhtikuuta ja Osakassa kaksi esitystä 29.–30. huhtikuuta. Vierailulla on mukana lähes puolet Kansallisbaletin tanssijoista, noin 40 tanssijaa.

Ohjelmassa on gaalailta, joka koostuu katkelmista Kansallisbaletin parhaista teoksista. Mukana ovat mm. Imre Eckin Tuonelan joutsen Sibeliuksen musiikkiin sekä katkelmat Joutsenlammesta, Don Quijotesta ja Jorma Uotisen Ballet Pathétiquesta.

Gaalan aloittaa vajaan tunnin pituinen, varta vasten Japanin-vierailulle suunniteltu Tove Janssonin Taikurin hattu -kirjaan pohjautuva muumibaletti. Uuden teoksen koreografia on Kenneth Greven käsialaa ja musiikin on säveltänyt Tuomas Kantelinen. Puvustuksesta vastaa Erika Turunen ja lavastuksesta Anna Kontek.

Kenneth Greve: Muumipeikko ja taikurin hattu. Kuva Saara Salmi. Muumihahmo: © Moomin Characters™

Kenneth Greve: Muumipeikko ja taikurin hattu. Kuva Saara Salmi. Muumihahmo: © Moomin Characters™

”Haluamme näyttää japanilaisyleisölle Suomen kansallisbaletin monipuolista osaamista, ja olemmekin koostaneet gaalaohjelman, joka sisältää nykytanssia ja klassista balettia – ja mukana on myös suomalaisia teemoja. Muumit ovat olennainen osa Suomi-kuvaa, ja siksi olemme ottaneet tärkeäksi osaksi ohjelmaa myös kokonaisen muumibaletin, joka on tehty varta vasten japanilaiselle yleisölle”, Greve kertoo ohjelmavalinnoista.