Kansallisoopperan esityksiä pian verkossa – ensimmäisenä nähdään Tero Saarisen Kullervo

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.5.2015

Suomen Kansallisooppera on yksi eurooppalaisista oopperataloista, jotka alkavat lähettää esityksiään Opera Platform -verkkopalvelun välityksellä. Kansallisoopperasta palvelussa tulee ensimmäisenä nähtäväksi Tero Saarisen Kullervo.

Helmikuussa 2015 ensi-iltansa saanut, Suomen Kansallisoopperan ja Tero Saarinen Companyn yhteistuotanto Kullervo on nähtävissä Opera Platform -palvelussa 23.5. alkaen. 92 esiintyjän suurprojektissa kohtaavat Sibeliuksen musiikki, Saarisen vaikuttava liikekieli sekä Mikki Kuntun luoma lavastus- ja valomaailma ja Erika Turusen puvustus.

Opera Platform-hankkeeseen on hyväksytty mukaan 15 eurooppalaista oopperataloa. Joukossa ovat mm. Royal Opera House, Madridin Teatro Real ja Berliinin Komische Oper. Oopperaesitysten lisäksi Opera Platformilla tulee olemaan tietoa Euroopan oopperataloista, musiikkia, haastatteluja ja muuta oopperaan liittyvää materiaalia.

Suomen Kansallisoopperan osalta hankkeeseen liittyy myös virtuaalinen oopperakiertomatka Ooppera Road Trip, jossa toimittaja Ville Blåfield tutustuu oopperoita välittäviin taloihin ja niiden esityksiin.

Opera Platform -palvelu löytyy osoitteesta www.theoperaplatform.eu.