Kansantanssifestivaali Pispalan Sottiisi vaalii ympäristöä ja panostaa ekologisuuteen

UUTISET JA TIEDOTTEET
11.5.2022

Kansainvälisen kansantanssi- ja kansanmusiikkitapahtuma Pispalan Sottiisin teemana on tulevana kesänä ”tanssin luonto”. Tapahtumassa pohditaan ihmisen luontosuhdetta tanssin keinoin, ja kierrätys, ekologisuus sekä sosiaalinen vastuullisuus ovat keskeinen osa tapahtumaa. Tampereelle odotetaan kesäkuun puolivälissä saapuvan jopa 1500 kansantanssin ystävää.

Kansantanssiyhtye Siepakat valmistautuu esiintymiseen

Suomen Nuorisoseurojen tanssitapahtumille on laadittu tänä vuonna vastuullisuusohjelma. Pispalan Sottiisi  panostaa vihreyteen festivaalituotannon eri osa-alueilla, ja ottaa näin ympäristön ja yhteisön hyvinvoinnin tapahtumassa huomioon.

Festivaali pidetään aiempien vuosien tapaan Tampereen keskusta-alueella, johon on helppo saapua julkisen liikenteen avulla. Myös itse tapahtumassa osallistujia ja yleisöä kehotetaan liikkumaan kevyen liikenteen avulla tai joukkoliikennettä hyödyntämällä. Osallistujille annetaan yhdenvertainen mahdollisuus valita yhteisruokailuissa kasvisruokavaihtoehto ja kasvisruoka nostetaan esille sekaruoan rinnalle. Aiemmin kasvisruoka on ollut erityisruokavalio, jota on saanut pyydettäessä.

Staff-paidat ja tapahtumapassien kaulanauhat suunnitellaan kierrätyshengessä

Festivaalimateriaalien ekologisuuteen on kiinnitetty tänä vuonna erityistä huomiota. Paperisia materiaaleja tehdään kolmannes aiempaan yleisötapahtumana järjestettyyn Pispalan Sottiisiin verrattuna. Festivaaliesitteessä käytetään paperia, jolla on ympäristösertifikaatit. Staff-paidat ja tapahtumapassien kaulanauhat suunnitellaan niin ikään kierrätyshengessä.

Tapahtumaa varten on laadittu turvallisemman tilan periaatteet, joiden avulla voidaan puuttua mahdolliseen epäasialliseen käytökseen ja häirintään ja vaalia hyvää ja viihtyisää festivaalia. Pispalan Sottiisin tapahtumissa on jo vuosia työskennelleet vapaaehtoisina yhdenvertaisuusagentit, joiden tehtävänä on pitää huolta, että tapahtumassa toteutuu yhdenvertaisuus. Tänä vuonna panostetaan myös esteettömyyteen kertomalla tilaisuuskohtaisesti, onko osallistuminen pyörätuolilla mahdollista.

Yleisöä kannustetaan tukemaan haapojen suojelua

Ohjelmistossa teema ”tanssin luonto” herää henkiin erityisesti Tampereen Näsinpuistossa esitettävässä Haapa-teoksessa. Teos on Riina Hosion koreografioima, ihmisen luontosuhdetta pohtiva teos. Erikoisen Haapa-tanssiteoksesta tekee myös se, että kohtaukset ja samalla yleisö liikkuvat Näsinpuiston kaupunkiluonnossa.

Esitykseen on vapaa pääsy, mutta yleisöä kannustetaan lahjoittamaan pääsylippurahansa Luonnonperintösäätiölle luonnon ja haapojen suojeluun.

Pispalan Sottiisi Tampereella 15.–19.6. Tutustu festivaaliohjelmaan täällä ›