Kauneutta ja kärpäsiä Kiasma-teatterin ARS 17 -ohjelmassa

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.3.2017

ARS 17 – Hello World! näyttely levittäytyy myös Kiasma-teatteriin. Näyttelyn teemana on globaali digitaalinen murros, jonka vaikutukset näkyvät kulttuurissa, taloudessa ja ihmisten käyttäytymisessä.

Huhtikuussa Kiasma-teatterissa nähdään Florentina Holzingerin (AT) ja Vincent Riebeekin (NL) kohua herättänyt esitys Schönheitsabend. Koreografikaksikko tutkii teoksessaan sukupuolirooleja ja valtasuhteita ja venyttää kauneuden käsitteen äärimmilleen. Yksi teoksen lähtökohdista oli vuonna 1910 epäkonventionaalisilla sukupuolirooleillaan skandaalin aiheuttanut balettiesitys Shéhérazade sekä 1900-luvun alkupuolen tanssiparien halu uudistaa tanssia (ja itseään) eksoottisten fiktioiden kautta. Kolmeen osaan jakautuvassa teoksessa Holzingerin ja Riebeekin tulkitsema romanssi, todellisuus ja unelmat kietoutuvat toisiinsa tasapainoa etsien. Esityksen ikäsuositus on K-18.

© Karolina Wiernik

Schönheitsabend © Karolina Wiernik

Kevään toinen kansainvälinen vierailuesitys on Rodrigo Sobarzon (CL/NL) Prins of Ne†works, jonka esiintyjinä toimivat elävät kärpäset. Teos käsittelee digitaalista maailmanjärjestystä, alati rakentuvaa maailmaa verkossa. Prins of Ne†works yhdistää taiteen tekemisen ja kemiallisen hajoamisen: teos on visuaalinen manifesti, joka tutkii digitaalista ja analogista yhdisteleviä uusia ekologioita.

Kotimainen ensi-ilta nähdään loppukeväästä Otso Huopaniemen ja Pilvari Pirtolan yhteistyönä. Koneen mieli I Mind Machine -teos on koneistuvan maailman inhimillis-teknisen kokemuksen jäljillä.

ARS 17 –ohjelmistoon kuuluu myös näyttelyssä mukana olevan taiteilijan Ed Atkinsin (UK) performanssi avajaisviikolla.

ARS 17 – Hello World! avautuu Kiasmassa 31. maaliskuuta 2017.