KeðjaMariehamn-dokumentti kertoo yhdistymisen voimasta

UUTISET JA TIEDOTTEET
14.1.2015

keðja – connecting the Nordic-Baltic dance community. Mariehamn 2014 from keðja – dance activities on Vimeo.

KeðjaMariehamn 2014 -tapahtuman videodokumentti näyttää, miten elokuun pohjoismais-balttilaisessa tanssialan tapahtumassa aamulla treenattiin, päivällä väiteltiin ja keskusteltiin ja illalla esiinnyttiin.

Dokumentin haastatteluista käy ilmi, mitä merkitystä pitkäjänteisellä alueen tanssiammattilaiset yhdistävällä keðja-projektilla on ollut. Se on luonut yhteyksiä ja yhteistyötä, on päästy puheista tekoihin. Ennen kaikkea se on avannut näköaloja siihen, mitä naapurimaissa, lähialueilla tanssialalla tapahtuu, mitä voi ottaa opiksi ja mitä kannattaa tehdä yhdessä.

Tanssiyhteisölle on myös tärkeää saada näkyvyyttä ja tunnustusta sille, miten monipuolinen tanssiammatti on ja mitä kaikkea siihen voi liittyä. Keðja-projektiin kuului ajatushautomoita, joissa pohdittiin alan kestävää kehitystä ja kiertuetoiminnan kehittämistä, konferensseja ja seminaareja, taiteilijoiden ja tuottajien mentorointia, laaja residenssiohjema sekä tanssikritiikkiin pureutuva työpajasarja.

Keðja 2012–2015 on ollut todellinen ketjureaktio, joka on johtanut asiasta toiseen, sanoo videolla haastateltu islantilainen koreografi Helena Jónsdóttir.

Keðja-yhteistyö jatkuu, ja seuraava yhteinen tapahtuma on Hammerfestissa marraskuussa 2015.

Videon on tuottanut Lumikinos Production ja se on Thomas Freundlichin käsialaa.

Ohjaus, leikkaus ja kuvaus: Thomas Freundlich
Kamera: Antti Ahokoivu
Äänittäjä: Henri Rättäri
Äänen jälkituotanto: Aksu Soini / Crow Island Audio

Lue lisää Keðjasta www.kedja.net

KeðjaMariehamn 2014 Facebookissa