Kesältä peruttu Kuopio tanssii ja soi tuo tanssivierailuja syyskaudelle

UUTISET JA TIEDOTTEET
7.10.2020

Loka-, marras- ja joulukuussa tuodaan Kuopioon useiden kotimaisten tekijöiden näyttämöteoksia, tanssielokuvia sekä kursseja, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku.

Kuopio Tanssii ja Soi tuo lokakuussa Kuopioon Satu Tuomisto Projektin Kilpatanssi Remixin ja Valtteri Raekallion teoksen Muistikuvia – Recollections. Ohjelmassa on myös tanssikursseja sekä monipuolinen ELO-Forum-tanssin ilta.

Kolme nykytanssijaa rennoissa asuissa

Satu Tuomisto: Kilpatanssi Remix © Merilei Mandelin

Satu Tuomisto työryhmineen törmäyttää kilpatanssin nykytanssiin, riepottelee kilpatanssin normeja ja kuorii siitä ulkoisen kimalluksen 15.-16.10. ”Kilpatanssi Remixin maailma on syvän inhimillinen, rakastava ja hyvää rakentava – asioita, joita olen pitänyt tärkeinä koko syyskauden ohjelmistoa suunnitellessani”, kuvailee Riku Lehtopolku tiedotteesa. Teoksessa vierailevat myös kuopiolaiset Disa Kortelainen ja Markku Hyvärinen.

Valtteri Raekallio on yksi sukupolvensa keskeisiä suomalaisia koreografeja, jonka työ liikkuu useiden taiteenlajien rajapinnoilla. Kuopiossa nähdään 13.-14.10. viime vuonna kantaesitetty Muistikuvia – Recollections joka on toteutettu yhteistyössä tanssija Annamari Keskisen sekä viulisti Meriheini Luodon kanssa. Sukupolvien läpi katsova esitys tarkastelee ihmistä kysyen, missä kulkevat muistojen, fiktion ja tarinoiden rajat.

Musiikkikeskuksella 17.10. järjestettävässä ELO Forum – tanssin illassa vierailee Suomen Kansallisbaletin nuorisoryhmä esittäen otteet teoksista Bajadeeri ja Golden, jonka koreografiasta vastaa Emrecan Tanış. Minna Tervamäki, Suomen kansallisbaletissa loistokkaan uran tehnyt tähtitanssija, tuo iltaan rakastetun Kuolevan joutsenen. Ohjelmassa nähdään myös Oskari Kymäläinen, MDD, Blind Gut Company, Kuopion Taideopisto, Kuopion Tanssistudio ja Kuopion konservatorio esiintyjineen. ELO-ilta on yleisölle maksuton, mutta jokaisen tulee turvallisuuden vuoksi noutaa paikkalippu.

Maistiaisia ja kokeilumahdollisuuden eri tanssilajeihin tarjoaa 17.10. järjestettävä TanssiMaraton. Ohjelmassa on myös muita tanssikursseja.

”Kesäkuun festivaalimme peruttiin. Sen jälkeen olemme valmistelleet ja joutuneet samantien perumaankin lukuisia syyskaudelle suunniteltuja ulkomaisia taiteilijavierailuja. Uskomme että tämä kotimainen ohjelmamme on nyt mahdollista. Kiinnitämme tilaisuuksissamme erityistä huomiota terveyteen ja turvallisuuteen, ja osanottajien määriä rajoitetaan”, kertoo Kuopio Tanssii ja Soin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen tiedotteessa.

Lippuja niin maksullisiin kuin maksuttomiinkin tapahtumiin on saatavana 1.10. alkaen. Marras- ja joulukuun ohjelma, sekä kesän 2021 ohjelma julkaistaan myöhemmin.