Kesän 2020 Kuopio tanssii ja soi festivaali on peruttu

UUTISET JA TIEDOTTEET
3.4.2020

Kuopio Tanssii ja Soi ry:n hallitus teki historiallisen päätöksen tapahtuman perumisesta torstaina 2.4. Festivaali on järjestetty ilman välivuosia vuodesta 1970. Koronan vuoksi peruttu kesän 2020 festivaali olisi ollut ensimmäinen Riku Lehtopolun taiteellisen johtajuuden kaudella.

Esityksestä.

Belgialaisen Peeping Tom’n oli määrä vierailla kesällä 2020 Kuopiossa. Kuva teoksesta Kind (Child) © Oleg Degtiarov

”Valtioneuvoston ja Aluehallintoviraston viimeaikaiset toimenpiteet kertovat tilanteen vakavuudesta ja ovat johtaneet siihen, että festivaali ei toteudu, force majeure. Haluamme toimia vastuullisena tapahtumajärjestäjänä emmekä vaarantaa yleisöämme, vapaaehtoisiamme, henkilökuntaamme ja kumppaneitamme tilanteessa, jossa koronaviruksen leviäminen on yhä mahdollista ja jossa myös ulkomaisten artistien saapuminen Suomeen on epävarmaa. Se mitä pandemiassa toukokuun jälkeen tapahtuu on kaikille arvoitus”, toteaa Kuopio Tanssii ja Soi ry:n hallituksen puheenjohtaja Kirsi Soininen.

Seuraavan kerran Kuopio tanssii ja soi 16.-22.6.2021

”Kesällä 2021 tullaan näkemään mahdollisesti osa tälle kesälle suunnitelluista vierailuista. Nyt työn alla on uuden ohjelmatarjonnan rakentaminen Kuopioon ja mahdollisesti ympäröiville paikkakunnille kuluvan vuoden syyskaudelle. Maailmaa kohdannut pandemia jättää kollektiivisen arven, jonka parantumisessa taiteella on olennainen merkitys. Eristäytyneisyyden ajan jälkeen on entistä arvokkaampaa päästä elävän vuorovaikutuksen pariin, ja onkin tärkeää, että Kuopio Tanssii ja Soi löytää uuden vaihtoehdon kohtaamispinnaksi yleisön kanssa näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa”, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku.

Tanssin tiedotuskeskus uutisoi Lehtopolun ensimmäisen Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin ohjelmistosta verkkosivuillaan 23.1.2020. Lue uutinen täältä >