Keski-Suomen Tanssin Keskus itsenäiseksi tanssin aluekeskustoiminnan tuottajaksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
21.3.2016

Uusi tapa jakaa tanssi aluekeskusten toiminnan tukia on vahvistanut Keski-Suomen Tanssin Keskuksen itsenäisyyttä. Aiemmin Sisä-Suomen tanssin aluekeskukselle osoitettu tuki myönnettiin nyt kahtena avustuksena: Pirkanmaan Tanssin Keskukselle (Sisä-Suomi) ja Keski-Suomen Tanssin Keskukselle (Keski-Suomi).

”Meille tämä on iso asia. Nyt olemme itsenäinen toimija,” sanoo Mari Hautala Keski-Suomen Tanssin Keskuksen toiminnanjohtaja. Vaikka muutos on periaatteessa tekninen, on se Hautalan mukaan heille kuitenkin merkittävä.

Nimenmuutoksia ei kuitenkaan ole luvassa kertoo Hautala, heidän nimensä ole muuttumassa aluekeskukseksi.

”Olemme toimineet hyvin itsenäisesti tähänkin saakka. Sisä-Suomen ja Keski-Suomen alueet kattavat paljon tanssitoimijoita, joten omilla tonteilla on riittänyt tekemistä. Ei meillä juurikaan ole ollut yhteistyötä Sisä-Suomen aluekeskuksen muiden toimijoiden kanssa. Oikeastaan kyseessä oli hakemuksiin liittyvä tekninen yhteistyö,” kuvailee Hautala.

Taiteen edistämiskeskus ei ole myöntänyt rahoitusta jo olemassa olevan aluekeskusjaon ulkopuolelle. Aikaisemmin saajia oli kuusi, nyt niitä on seitsemän ja sama tukisumma on jaettu näiden toimijoiden kesken. Tanssin aluekeskusten toimintaan myönnetty tuki, 920 000 euroa, pysyi ennallaan.