Keskustakirjasto Oodi avataan tanssien 5.12.

UUTISET JA TIEDOTTEET
22.11.2018

Hanna Brotheruksen massiivisessa tanssiteoksessa Oodi metsälle on mukana yli 200 esiintyjää. Metsä ja kirjasto edustavat Hanna Brotherukselle samanlaisia arvoja, tunteiden ja ajatusten vapautta.

Hanna Brotherus. © Meri Björn

Koreografi ja tanssitaiteilija Hanna Brotherus tuo tanssimetsän Helsingin sydämeen, kun  keskustakirjasto Oodi juhlii avajaisiaan itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2018. Brotheruksen suunnittelema valtava Oodi metsälle -teos etenee ulkolavalta kirjaston kolmeen kerrokseen kuvastaen luonnon ja ihmisen kiertokulkua: siementen kasvua taimiksi ja puun matkaa paperiksi, kirjoiksi ja sitä kautta lukutaidoksi ja sivistykseksi.

Peräti 207 esiintyjän ylisukupolvisessa joukossa nähdään ammattitanssijoita, ikäihmisiä eri puolilta Helsinkiä, oppilaita Kaisaniemen ala-asteelta, Kallion lukiosta ja Sibelius-lukiosta sekä Reijo Aittakummun johtama Sibelius-lukion kamarikuoro. Ilta huipentuu Oodi Oodille -yhteisesiintymiseen harmonikkateitelija Kimmo Pohjosen kanssa ulkolavalla.

Osia teoksesta nähdään pienemmällä kokoonpanolla myös itsenäisyyspäivänä 6.12.2018, jolloin luvassa on erityisesti perheille suunnattua ohjelmaa.

Metsä ja kirjasto edustavat Hanna Brotherukselle samanlaisia arvoja, tunteiden ja ajatusten vapautta. Metsä oli hänelle korvaamaton paikka jo lapsuudessa. ”Metsä oli kuin alttari, jonne pakenin laulamaan, tanssimaan tai raivoamaan. Siellä oli tilaa kaikelle, minkä jouduin muualla kätkemään”, Hanna kertoo.

Hän näkee Keskustakirjaston suurenmoisena lahjana: ”Oodia ympäröi 116 kilometriä kuusilautaa. Tämä ihmeellinen ja ilmainen aarre on kuin metsään kätketty. Ja keskellä Helsinkiä!”

Oodi metsälle -teos alkaa klo 16.30 ulkolavalta ja jatkuu koko illan edeten kirjaston kolmeen kerrokseen. Ilta huipentuu Oodi Oodille -esitykseen ulkolavalla klo 20.20.

Keskustakirjasto Oodi. Kuva: ALA arkkitehdit.

Oodi metsälle -teos toteutetaan yhteistyössä UPM:n ja Maaseudun Sivistysliiton kanssa.

Seuraa tapahtumaa: #oodimetsälle #oodihelsinki #hannabrotherus #mslfi