Kiertoliike 2021 pureutuu tulevaisuuden näköaloihin

UUTISET JA TIEDOTTEET
27.5.2021

Seitsemättä kertaa pidettävä tanssin ammattilaistapahtuma Kiertoliike 2021 järjestetään hybridi-tapahtumana Kokkolassa lokakuussa, Kokkolan talvitanssit -festivaalin yhteydessä. Tapahtuman teemana on Mitä nyt? Pandemian jälkeinen todellisuus. Aiheeseen syvennytään keynote-puhujien, keskusteluiden, case-esimerkkien ja kokemisen kautta.

Kiertoliike on lunastanut paikkansa tanssin kentän foorumina, joka kokoaa toimijoita yhteen lajiin ja taustaan katsomatta jakamaan, kuulemaan ja keskustelemaan. Tapahtumaa on kehitetty aiempien vuosien palautteen pohjalta, ja yleisen turvallisuuden vuoksi tapahtumaan on myös tänä vuonna mahdollisuus osallistua etänä. Tapahtuman ohjelma yksityiskohtineen tarkentuu kesäkuussa.

Tapahtuman ohjelmasta vastaavaan sisältötyöryhmään kuuluvat Kokkolan talvitanssit -festivaalin taiteellisen työryhmän jäsenet tanssitaiteilijat Hanna Korhonen ja Eleni Pierides, Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Annika Sillander, tuottaja Anni Fahler, Routa Companyn / Pohjoisen tanssin aluekeskuksen tuottaja Miia Kauppinen, Tanssin talon ohjelmistopäällikkö Mikael Aaltonen, yhteyspäällikkö Mirva Tamppinen sekä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti sekä yleisötyövastaava Katja Kirsi.

Tapahtuman keynote-puhujina ovat tulevaisuudentutkija Otto Tähkäpää, tanssitaiteen tohtori Kirsi Törmi sekä kansainvälisen Mycelium-verkoston jäsenet.

Otto Tähkäpää on historian- ja tulevaisuudentutkija, joka on kiinnostunut osaamisen ja oppimisen merkityksestä yhteiskunnallisissa murroksissa.

Kirsi Törmi on toiminut yli kahdenkymmenen vuoden ajan tanssitaiteen parissa laaja-alaisesti tanssija-koreografina, tuottajana, tutkijatohtorina sekä taiteellisena johtajana (Pyhäjärven Täydenkuun tanssit -festivaali, Routa Company). Törmin erityisosaamisalueita ovat taiteen osallistavat ja vuorovaikutteiset prosessit sekä työhyvinvointiin liittyvät prosessit, luennot ja koulutukset. Hän toimii myös työnohjaajana ja hahmoterapeuttina Väestöliitossa.

Kansainvälinen Mycelium -verkosto tuo yhteen tanssin organisaatioita ja ammattilaisia Pohjois-Norjasta, Pohjois-Skotlannista, Liettuasta sekä Suomesta. Verkosto tutkii ja tukee haja-asutusalueilla työskentelevien tanssin ammattilaisten sekä organisaatioiden toimintaa.

Kiertoliike-taiteilijoina työskentelevät tänä vuonna Kaisa Rundelin (Pohjoisen tanssin aluekeskus), Riikka Kosola (Läntinen tanssin aluekeskus), Sebastian Lopez- Lehto (Keski-Suomen Tanssin Keskus), Milla Ovaska (Itä-Suomen tanssin aluekeskus), Tuulia Soininen (Pirkanmaan tanssinkeskus), Virva Talonen (Zodiak – Tanssin aluekeskus Helsinki) ja Janne Aspvik (Pohjanmaan tanssin aluekeskus).

Kiertoliike-tapahtuma toteutetaan vuonna 2021 seitsemättä kertaa. Kiertoliike-taiteilijoita haettiin mukaan tapahtumaan neljättä kertaa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Tanssin talo ja tanssin aluekeskusverkosto. Vuonna 2021 päävastuullisena järjestäjänä toimii Pohjanmaan tanssin aluekeskus.

Kiertoliike järjestetään 8.-9.10. Ilmoittaudu tapahtumaan tästä.