Kiertoliike haistattaa pysyvyydelle

UUTISET JA TIEDOTTEET
29.8.2017

Kolmatta kertaa järjestettävä tanssin ammattilaistapahtuma Kiertoliike kokoaa tanssin kentän tänä vuonna Turkuun 6.–7.10.2017. New Performance Turku Festivalin yhteydessä järjestettävän tapahtuman teemana ovat väliaikaisten yhteisöjen sietämätön keveys – ohjelmassa on tilaa myös uusille kohtaamisille.

Kiertoliike 2017 -tapahtuman keynote-esiintyjiä ovat helsinkiläinen kaupunkiaktivisti Jaakko Blomberg ja brittiläinen performanssitaiteilija Scottee. Helsingin Vuoden Kaupunkilainen 2016 -nimityksen ansainnut Blomberg on vaikuttanut muun muassa Siivouspäivä ja Illallinen taivaan alla -tapahtumien taustalla. Määrittelyjä pakeneva performanssitaiteilija Scottee käsittelee taas usein teoksissaan ulkopuolisuutta ja nostaa altavastaajat “framille”. Hänen töitään on nähty muun muassa Tate Modernissa ja Royal Opera Housissa.

Lisäksi ohjelmassa on koreografi-taiteilija Maija Hirvasen koreografinen luentoesitys taiteesta ja rakkaudesta. Miten tehdä ja esittää rakkautta. Entä, mikä on rakkauden osa taiteessa. Kiertoliikkeessä nostetaan myös Kissat pöydälle, väitellään PRKL!-klubilla ja kävellään performanssikävelyllä. Ja luonnollisesti tanssitaan!

Ohjelmassa onkin aikaa ja tilaa keskusteluille ja kohtaamisille. New Performance Turku Festivalin yhteydessä järjestettävän tapahtuman ohjelma on muodoltaan tietoisen performatiivinen. Ota aikaa, liity seuraan ja anna Kiertoliikkeen viedä sinut uusiin sfääreihin!

Kiertoliike 2017 -tapahtuman järjestävät Tanssin talo, Läntinen tanssin aluekeskus ja New Performance Turku yhteistyössä muiden tanssin aluekeskusten kanssa. Kiertoliike kiertää vuosittain eri puolella Suomea – tarkoituksena on koota tanssin toimijoita yhteen lajiin ja taustaan katsomatta keskustelemaan, jakamaan ja vaikuttumaan.