Kirsi Törmi irtisanoutuu, Alpo Aaltokoski uudelleen Täydenkuun tanssien johtoon

UUTISET JA TIEDOTTEET
8.8.2017

Pyhäsalmen Tanssi ry on kutsunut Täydenkuun Tanssit -festivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi koreografi Alpo Aaltokosken. Kirsi Törmi toimi festivaalin taiteellisena johtajana vuoden, mutta irtisanoutui henkilökohtaisista syistä.

Kirsi Törmi toimi Täydenkuun Tanssien taiteellisena johtaja vuoden ja vastasi tämän vuoden festivaalin ohjelmistosta. Hän päätti kuitenkin irtisanoutua kesken kolmevuotisen sopimuksensa henkilökohtaisista syistä 1.9.2017 lukien.

Kirsi Törmi.

”Irtaudun festivaalista ristiriitaisissa tunnelmissa. Näen tapahtuman potentiaalin ja sain täyteläisen kokemuksen lämminhenkisestä ja onnistuneesta festivaalista. Koen kuitenkin eettisesti kestämättömäksi olla jakamassa niukkuudesta käsin niukkuutta toisille taiteilijoille”, sanoo Kirsi Törmi.

”Taidetanssin rahoitus Suomessa on kestämättömällä pohjalla, tämä ei ole vain festivaalin ongelma. Vuosi vuodelta supistuva rahoitus heijastelee yhteiskuntamme kovenevia arvoja ja toimimalla tässä kentässä osallistun tahtomattani arvojen allekirjoittamiseen ja ylläpitämiseen. Jättäytymällä järjestäytyneen toiminnan reunamille olen vapaampi ajattelemaan kyseistä ilmiötä ja vapaampi toimimaan taiteilija-tutkijan roolista käsin”, hän jatkaa.

Alpo Aaltokoski

Pyhäjärveltä lähtöisin oleva Alpo Aaltokoski aloittaa Täydenkuun Tanssien taiteellisena johtajana 1.9.2017 ja hänen sopimuksensa on kolmevuotinen sisältäen option jatkosta.

Aaltokoski on toiminut aiemmin festivaalin taiteellisena johtajana vuosina 1995–1998 ja 2010–2012. Henkilökohtaisen taiteellisen uransa rinnalla Aaltokoski on toiminut laaja-alaisesti mm. koreografian professorina, pedagogina koti- ja ulkomailla sekä kulttuuri- ja taidepoliittisena vaikuttajana. Taiteen keskustoimikunta nimitti Aaltokosken taiteilijaprofessorin virkaan vuonna 2003. Tasavallan Presidentti myönsi Aaltokoskelle vuonna 2013 Pro Finlandia -mitalin, joka on suomalaisille poikkeuksellisen ansioituneille taiteen ja tieteen tekijöille vuodesta 1945 myönnetty Suomen Leijonan ritarikunnan kunniamerkki.

Täydenkuun Tanssit kuuluu Finland Festivals -verkostoon.

Lähde: Pyhäsalmen Tanssi ry tiedote 8.8.2017