Kohdeapurahat tanssille jaettu

UUTISET JA TIEDOTTEET
3.3.2017

Taiteen edistämiskeskuksen ja esittävien taiteiden toimikunnan jakamat avustukset tanssille pysyivät viimevuotisella tasolla.

Tanssin edistämiseen jaettiin tänä vuonna täsmälleen yhtä paljon rahaa kuin viime vuonna: yhteensä 329 000 euroa. Summa jakautuu kohdeapurahoihin, jotka jakaa esittävien taiteiden toimikunta, ja erityisavustuksiin yhteisöille, joista päättää Taiteen edistämiskeskus.

Kohdeapurahoja jaettiin tanssiteosten valmistamiseen yhteensä 231 000 euroa. Useimmat apurahan saajista ovat työryhmiä. Suurimman summan, 10 000 euroa, sai kolme työryhmää: helsinkiläiset Ismo-Pekka Heikinheimo ja Maija Hirvanen sekä kuopiolainen Sannamaria Kuula työryhmineen. Keskimäärin kohdeapurahat olivat noin 6 000 euroa.Hakemuksia saapui 112, ja apurahan sai 40 tanssitaiteilijaa tai työryhmää.

Taike jakoi 98 000 euroa tanssialan yhteisöille tanssiteoksiin ja tanssitapahtumiin sekä erilaisiin monitaiteellisiin hankkeisiin. Avustuksen sai 14 yhteisöä. Suurimmat avustukset yhteisöille olivat 10 000 euroa ja pienin 2 400. Hakijoita oli 44. Määrä kasvoi edellisvuodesta.

Taiken jakamat toiminta-avustukset tanssiryhmille ja tanssin aluekeskuksille, 2 024 000 euroa, julkistettiin jo aiemmin tänä vuonna. Yhteensä Taike on myöntänyt tanssitaiteelle tänä vuonna siis 2,35 miljoonaa euroa. Luvusta puuttuvat taiteilija-apurahat ja matka-apurahat.

Esittävien taiteiden toimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelimistä. Se päättää näyttämötaiteen, performanssi- ja esitystaiteen, sirkustaiteen sekä tanssitaiteen apurahoista. Taike kuulee toimikuntaa yhteisöavustusten osalta.

Lähde: Taike-tiedote 3.3.2017