Kokkolan Talvitansseissa kolme koskettavaa sooloa ja koko perheen esitys Kaunotar ja peto

UUTISET JA TIEDOTTEET
16.1.2017

Festivaalin ohjelmistossa on myös Open Stage ja työpajoja. Kokkolan Talvitanssit järjestetään 2.-5.2.2017 Kokkolan kaupunginteatterissa.

Perjantaina 3.2. yhteisillassa nähdään Alpo Aaltokoski Companyn sekä tanssija ja koreografi Taneli Törmän sooloteokset.

Alpo Aaltokoski Company © Ninna Kuismanen

Alpo Aaltokoski Company © Ninna Kuismanen

Alpo Aaltokoski Companyn De Una Semilla teoksen esittää nicaragualainen Yeinner Chicas. Koreografia on vuodelta 1995 ja teos pohjautuu Aaltokosken kokemuksiin hänen ensimmäiseltä Nicaraguan-matkaltaan vuonna 1994. De Una Semilla -teos on hypnoottinen ja täynnä tanssia, jossa alitajunnan maisemat kuljettavat tanssijaa eteenpäin.

Taneli Törmä, Classical Beauty © Jan Vesala

Taneli Törmä, Classical Beauty © Jan Vesala

Illan toinen teos Classical Beauty on tanssija-koreografi Taneli Törmän humoristinen ja rehellinen sooloteos unelmista – niiden tavoittelusta ja uudelleen arvioinnista. Taneli toteuttaa haaveensa näyttämöllä yhdessä Keski-Pohjanmaan Konservatorion Balettioppilaitoksen oppilaiden kanssa.

Raatikainen-Soini, Leikin alku @ Uupi Tirronen

Raatikainen-Soini, Leikin alku @ Uupi Tirronen

Lauantaina 4.2. on vuorossa Katri Soinin esittämä Arja Raatikaisen koreografia Leikin alku. Teos kuljettaa tanssin pyörteestä totuuden henkeen, siinä heittäydytään dramaattiseksi, kysytään vakavasti ja hävetään arkisesti. Teos on Raatikaisen ja Soinin kymmenes yhteistyöprojekti, ja jatkoa Raatikaisen eri naistanssijoille räätälöityjen soolojen sarjalle.

Aurinkobaletti, Kaunotar ja peto © Juha Lukala

Aurinkobaletti, Kaunotar ja peto © Juha Lukala

Sunnuntaina 5.2. festivaali kutsuu koko perheen elämyksellisen tanssisadun äärelle. Aurinkobaletin teoksessa Kaunotar ja peto -sadun lumoon uppoudutaan tanssin, teatterin ja animaation keinoin. Taiteen akateemikko ja koreografi Marjo Kuuselan Aurinkobaletille suunnittelema teos tarjoaa jännitystä ja romantiikkaa koko perheelle!

Ohjelmisto kutsuu yhdessä tekemisen äärelle

Kokkolan Talvitanssit -festivaalin aloittaa torstaina 2.2. Open Stage 2017. Festivaali ja Kokkolan kaupunginteatteri juhlivat 100-vuotiasta Suomea tällä yhteisellä tapahtumalla ja siihen liittyvillä työpajoilla. Open Stage 2017 -tapahtumassa kuka tahansa voi nousta esiintymislavalle tanssi- ja teatteriesityksillä.

Festivaali ottaa osaa myös Koko Suomi Tanssii 2017 -kampanjaan, joka haastaa kaikki suomalaiset juhlistamaan itsenäisyyden juhlavuotta tanssien. Juhlavuoden tanssihaasteessa tanssinopettajan voi tilata Talvitanssien nimissä kotiin, kouluun, työpaikalle tai esimerkiksi harrastusyhteisöön.

Kokkolan Talvitanssit -festivaali järjestetään 23. kerran 2.-5.2.2017. Festivaalin ohjelmiston ovat suunnitelleet taiteellinen johtaja Mia Malviniemi ja tuottaja/taiteellinen johtaja Anne Peippo. Festivaali järjestetään yhteistyössä Kokkolan kaupunginteatterin kanssa.