Kokkolan Talvitanssit -festivaaleilla lapset ja nuoret ovat läsnä monella tapaa

UUTISET JA TIEDOTTEET
17.2.2016

Kokkolan Talvitanssien pääohjelmistossa nähdään Petri Kekoni Companyn Kolmen pysäkin kautta, jonka soolo-osiot tarjoavat läpileikkauksen ryhmän viime vuosien teoksista. Zodiak – Uuden tanssin keskuksen, Paula Salmisen, Anna Cadian tuottama esitys Merenneito Annabel ja surullinen Marjatta perustuu viiden alle 9-vuotiaan lapsen tekemiin esityksiin, joita aikuiset yrittävät parhaansa mukaan kopioida. Loiske Ensemblen Zukkapaitapumbula on vauvoille perheineen suunnattu esitys.

VIP-vieraaksi festivaaleille voi päästä viisi yli 15-vuotiasta nuorta. Tanssitaiteesta kiinnostuneet nuoret pääsevät esityksiin ilmaiseksi sekä seuraamaan niin harjoituksia kuin teknistä rakentamistakin kulissien takana, ja keskustelemaan taiteilijoiden ja festivaalin taiteellisten johtajien kanssa teoksista.

Festivaalin yhteydessä järjestettävät seminaari ja työpajat tarjoavat tänä vuonna näkökulmia pienten lasten ja aikuisten väliseen keholliseen vuorovaikutukseen. Kehollisuuden elementtejä tutkitaan myös Kati Raatikaisen Kaupunki koreografina -kävelyssä, jossa koreografi johdattaa kaupunkilaiset ja festivaalivieraat matkalle Kokkolan keskustaan.

Kokkolan Talvitanssit järjestetään 17.-20-3.2016.