Koko päivän kestävä tanssiesitysten maraton Myyrmäessä syyskuussa – VanDancen syksyn tapahtuma tuo valoa koronatunneliin

UUTISET JA TIEDOTTEET
17.8.2020

Tanssisyksy polkaistaan kerralla käyntiin Vantaalla, kun kuusi eri esitystä ja Vantaan tanssiopiston flashmob sähköistävät Myyrmäen lauantaina 12. syyskuuta.

Ismo-Pekka Heikinheimon teoksesta Anybody's architecture

Ismo-Pekka Heikinheimo: Anybody`s Architecture: Some Body © Sakari Viika

VanDancen ”tynkätanssit” eivät ole mikään tynkä vaan koko päivän kestävä esitysten maraton, joka tapahtuu kivenheiton päässä Myyrmäen asemalta. VanDance-tapahtuma siirtyi keväältä syyskuulle ja otti hieman eri muodon.

”Halusimme toteuttaa edes osan suunnitellusta ohjelmasta eikä siirtää kaikkea vuodella – jotta taiteilijoilla olisi mahdollisuuksien mukaan taas valoa koronatunnelin päässä”, kertoo Nina Mamia, toinen tapahtuman taiteellisista johtajista.

Nyt yhden päivän aikana voi nähdä niin Hamletin yhdelle katsojalle kerrallaan kuin humoristisen Metsäbaletin, joka tapahtuu tietysti metsässä. Seksiä, väkivaltaa, juonittelua ja nerokkaita repliikkejä lupaa Juha Hurmeen ohjaama, tanssiteatteri Minimin esittämä Troilus ja Cressida.

Virtatalossa, entisessä Imatran Voiman pääkonttorissa muutaman minuutin kävelymatkan päässä Myyrmäen asemalta, kolme tanssijaa esittää Ismo-Pekka Heikinheimon Anybody`s Architecture -teoksen. Pyhä Birgitta taas on aiheena tanssiteoksessa, joka esitetään samassa rakennuksessa sijaitsevassa Myyrmäen kirkon väliaikaisessa tilassa, Virtakirkossa.

Iltaa kohti kääntyessään VanDancen tanssipäivä muuttuu Lihadiskoksi. Punamultatorilla Myyrmäen aseman ja Myyrmäkitalon välissä esiintyy yli 20 ihmistä riemukkaassa tanssissa!

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy, mutta osaan esityksistä on ennakkoilmoittautuminen – näin pidetään katsojamäärät rajallisina ja toteutetaan tapahtuma mahdollisimman turvallisesti.

VanDance on Vantaan oma tanssitapahtuma, joka järjestetään yleensä kansainvälistä tanssin päivää 29.4. ympäröivällä viikolla ja jossa on sekä kotimaisia että ulkomaisia tanssiesityksiä, kaikkia tanssilajeja ja paljon maksuttomia tapahtumia. Vantaan kaupunki on antanut VanDance-tapahtuman tehtäväksi Myyrmäessä toimivalle Mamia Companylle, taiteellisille johtajille Nina Mamialle ja Kasperi Nordmanille. Seuraava VanDance on luvassa ensi huhtikuussa.

Vinkki helsinkiläisille ja suurelle osalle espoolaisia: Myyrmäen VanDance-tapahtumaan pääsee AB-vyöhykelipulla!

VanDance ohjelma lauantaina 12.9.:

Tarkemmat ohjelmatiedot Facebookissa ›

12.00–12.15 Tapahtuman avaus, Paalutori
Vantaan Tanssiopiston ympäristöaiheinen flashmob tanssiteos.

12.00–12.45 ja 13.00–13.45 ja 14.15–15.00 ja 15.15–16.00 (4 esitystä)
Hamlet Private – esitys yhdelle katsojalle, Molly Malone´s Toppari (Jönsaksentie 6)
Konsepti, ohjaus: Martina Marti/Esiintyjä Samuli Roininen, Tanssiteatteri MD
Ennakkoilmoittautuminen: mamiacompany@gmail.com

13.00–14.10 Metsäbaletti (Huom! Lähtö esitykseen klo 12.40 Molly Malone’s Topparin edestä.)
Routa Companyn humoristinen vuoteen 2069 sijoittuva teos, joka kysyy millainen on ihmisen suhde ympäristöönsä ja miten ihminen suhtautuu tulevaisuuden taiteeseen.
Kävelymatka n. 500m. Teos tapahtuu metsässä.

15.00–16.10 Troilus & Cressida, Mamia Companyn studionäyttämö (Kilterinkuja 2)
Tanssiteatteri Minimin Verigreippi ryhmä esittää Juha Hurmeen ohjaaman William Shakespearen klassikkoteoksen.
K16Ennakkoilmoittautuminen: mamiacompany@gmail.com

16.30–17.10 Anybody`s Architecture: Some Body. Virtatalo (Rajatorpantie 8)
Teos rakentuu arkkitehtuurin ja tanssitaiteen yhdistämiselle sekä innoittuu kehojen arkkitehtuurista, ihmisen ja arkkitehtuurin suhteista.
Koreografia, konsepti, ohjaus: Ismo-Pekka Heikinheimo.
Ennakkoilmoittautuminen: mamiacompany@gmail.com

17.30–18.15 Minä Birgitta? – kohtauksia erään naisen pyhästä elämästä. Virtakirkko (Rajatorpantie 8)
Sooloteos oman aikansa yhteiskunnallisesta ja hengellisestä vaikuttajasta Pyhästä Birgitasta. Koreografia ja tanssi: Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström

19.00–20 Lihadisko, Punamultatori
Lihadisko on juhlat. Se on esitys ruumiillisesta mielihyvästä. Keho on riemun paikka.
Konsepti ja ohjaus: Anna Koskela/Äänisuunnittelija, DJ ja live-rummut: Aleksi Kinnunen/Tuotanto: Zodiak – Uuden Tanssin keskus