Koko Suomi tanssii käynnistyy loppiaisena

UUTISET JA TIEDOTTEET
5.1.2017

Katso miten supermarketin kassa improvisoi hyllyjen välissä tai HUSin henkilökunta antautuu balettiin kolmiosairaalan aulassa.


Lue lisää

suomitanssii.fi

Seuraa

#suomitanssii
#tanssihaaste
#saankoluvan

Tanssin Tiedotuskeskus haastaa suomalaiset heittäytymään yhdessä tanssiin 100-vuotiaan Suomen kunniaksi koko vuoden ajan. Tanssihaaste lähtee käyntiin perjantaina 6.1.2017. Silloin julkistetaan kuusi tanssia, joista jokainen voi valita sopivan, opetella sen, kuvata ja heittää haasteen seuraavalle.

Tanssien koreografiat julkaistaan videoilla Koko Suomi tanssii -kampanjan www-sivuilla ja YouTubessa. Lisäksi Helsingissä, Turussa ja Ylöjärvellä järjestetään avajaispäivänä tapahtumia, joissa tansseja voi kokeilla opettajien johdolla.

Tanssi sopii kaikille

Savate Club Showtanssi

Tero Pajunen Savate Club Helsingistä tanssii videolla nyrkkeilysäkkien välissä:

”Ei tule heti ajatelleeksi, mutta tanssissa ja potkunyrkkeilyssä on paljon samaa. Painonsiirto ja erilaiset rytmikombot ovat oleellisia. Nyrkkeilyssäkin rauhallisen, sähäkän ja taukojen pitää vaihdella.”

”Haluaisin haastaa tanssimaan jöröt miehet ja pojat, joille lätkä ja futis näyttäytyvät ainoina liikkumisen mahdollisuuksina.”

Haasteeseen kuuluu kuusi eri tanssilajia: katutanssi, humppa, baletti, showtanssi, nykytanssi ja improvisaatioon perustuva oma tanssi. Tanssin voi opetella itse videolta tai ammattitaitoisen opettajan johdolla – 100 opettajaa on valmiina levittämään tanssihaastetta työ-, harrastus- ja muille yhteisöille eri puolilla Suomea.

Tanssihaasteiden videoilla potkunyrkkeilijät tanssivat showtanssikoreografiaa, Annantalon Dancehearts-ryhmä vetää katutanssia, seniorit ja päiväkotilapset tanssivat yhdessä nykytanssia ja Oulun eri-ikäisten ryhmä humppaa.

Avajaispäivänä tanssinopetuksia

Koko Suomi tanssii -kampanjan avajaispäivänä perjantaina 6.1.2017 järjestetään ilmaisia tanssinopetuksia Helsingissä, Turussa ja Ylöjärvellä.

Avajaistapahtumassa loppiaisena 6.1. kauppakeskus Kampissa klo 13–15  tanssit ovat opeteltavissa koreografien johdolla. Kuvaa oma tanssisi Saanko luvan -seinällä! Juontaa Petri Kauppinen.

Tanssit Hakasalmen huvilalla klo 13-16. Pari- ja kansantanssin, nykytanssin ja baletin opetusta. (Mannerheimintie 13 B, Helsinki)

Opettele Koko Suomen humppaa – Skanssi, Turku 13.30 ja 14.15 (Skanssinkatu 10, Turku)

Ylöjärvellä kauppakeskus Elossa opetellaan katutanssia, showtanssia ja humppaa klo 12.30–14 ja lopuksi järjestetään loppiaistanssit. (Elotie 1, Ylöjärvi).


Kampanja on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.