Koko Suomi tanssii lähtee käyntiin loppiaisena

UUTISET JA TIEDOTTEET
22.12.2016

Loppiaisesta se lähtee. Tanssin Tiedotuskeskus haastaa suomalaiset heittäytymään yhdessä tanssiin ja seuraamaan tanssia 100-vuotiaan Suomen kunniaksi koko vuoden ajan.

Loppiaisena 6.1.2017 julkaistaan Koko Suomi tanssii -kampanjan www-sivuilla ja YouTubessa kuusi tanssia, joista jokainen voi valita omansa, opetella sen yksin tai porukalla, kuvata ja heittää haasteen seuraavalle.

Näin muodostuu tanssien ketju, joka yhdistää kaiken ikäiset, eri paikkakunnilla asuvat ja erilaisista taustoista tulevat ihmiset kaikkialla Suomessa. Ja haasteketju ulottuu myös ulkomaille.

Koko Suomi tanssii -haasteiden koreografit ovat Akim Bakhtaoui, Ida Jousmäki, Petri Kauppinen ja Marjukka Koivuniemi, Pia Lindy, Marina Tirkkonen ja Panu Varstala. Tansseissa soi suomalainen musiikki Elastisesta Milla Viljamaahan ja Chisusta Panu Aaltioon.

Avajaistapahtumia ja tanssinopetusta

Tansseja pääsee kokeilemaan opettajien johdolla loppiaisena tapahtumissa Helsingissä, Turussa ja Ylöjärvellä.

Avajaistapahtumassa loppiaisena 6.1. kauppakeskus Kampissa klo 13–15  tanssit ovat opeteltavissa koreografien johdolla. Kuvaa oma tanssisi Saanko luvan -seinällä!

Tanssit Hakasalmen huvilalla klo 13–16 (Mannerheimintie 13 B, Helsinki). Vapaa pääsy. www.hakasalmenhuvila.fi.

Opettele Koko Suomen humppaa – Skanssi, Turku 13.30 ja 14.15 (Skanssinkatu 10, Turku)
Heinäkuussa 2017 Turkuun rantautuvassa kansainvälisessä kansanperinnetapahtuma Europeadessa tavoitellaan suomalaisten ”kansallistanssin” humpan maailmanennätystä.

Ylöjärvellä kauppakeskus Elossa opetellaan tansseja klo 12.30–14 ja lopuksi järjestetään loppiaistanssit. (Elotie 1, Ylöjärvi).

Koko Suomi -tanssin voi opetella itse videolta tai ammattitaitoisen opettajan johdolla – 100 opettajaa on valmiina levittämään tanssihaastetta esimerkiksi työyhteisöille. Opetuksen voi tilata tai lahjoittaa suomitanssii.fi -verkkosivuilla.

Saanko luvan?

#saankoluvan #suomitanssii #tanssihaaste