Koko Suomi tanssii rikkoi miljoonan rajan!

UUTISET JA TIEDOTTEET
14.6.2017

Koko Suomea tanssittava hyvän mielen kampanja, Koko Suomi tanssii, on tavoittanut reilussa viidessä kuukaudessa miljoona ihmistä.

@ Sara Vihavainen

Tanssin tiedotuskeskus haastoi kaikki suomalaiset tanssimaan tänä vuonna Suomen 100-vuotisjuhlien innoittamana. Nyt Koko Suomi tanssii –kampanja on tavoittanut jo miljoona ihmistä.

Viiden kuukauden aikana lukuisat seurat ja työporukat, koulut ja harrastajat, kaupunginjohtajat ja seurakunnat sekä suurlähetystöt ulkomailla ovat ottaneet tanssihaasteen vastaan. Tanssia on viety sairaaloihin, päiväkoteihin ja virastoihin ympäri Suomea. Kesäkuussa on tanssittu jo mm. Pohjoismaiden kuninkaallisille ja presidenttipareille Kauppatorilla. Tällä viikolla tanssitaan Kuopio Tanssii ja Soi festivaalilla ja juhannuksena Suomen Rooman-instituutissa renessanssihuvila Villa Lantessa.

Eri-ikäiset ihmiset ovat osallistuneet tanssihaasteopetuksiin ja tapahtumiin sekä haastaneet toisiaan tanssimaan ja julkaisemaan omia tanssihaastevideoitaan. Videoita on katsottu sosiaalisessa mediassa satoja tuhansia kertoja.

“Miljoonan rajan saavuttaminen kertoo siitä, että suomalaiset todellakin ovat tanssikansaa ja tanssi on lähellä suomalaisten sydäntä”, sanoo kampanjan projektipäällikkö Riitta Aittokallio. “Tanssia on monenlaista. Jokaisella on mahdollisuus löytää oma tanssinsa.”

Tanssihaaste yhdistää ihmisiä ja kannustaa heittäytymään

Kaikille avoimeen tanssihaasteeseen osallistumalla on mahdollista kokeilla kuutta tanssilajia, joiden koreografiat voi opetella joko ilmaiseksi netistä löytyvien opetusvideoiden avulla tai tilaamalla tanssihaaste-opettajan paikan päälle. Kampanjan kautta on myös mahdollista lahjoittaa tanssinopetusta haluamalleen taholle.

Koko Suomi tanssii -kampanja tekee tiivistä yhteistyötä eri paikallistapahtumien ja -toimijoiden kanssa läpi juhlavuoden 2017. Kumppaneita ovat mm. Tanssin aluekeskukset, Nuori Kulttuurin MOVES -tapahtuma, Europeade 2017, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Maaseudun sivistysliitto, Helsingin Nuorisoasiainkeskus, Vantaan opetustoimi, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, Porvoon ja Oulun kaupungit.

Koko Suomi tanssii -kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa ja sitä koordinoi Tanssin Tiedotuskeskus.