Koko Suomi tanssii saa jatkoa Viron 100-vuotisjuhlissa

UUTISET JA TIEDOTTEET
29.11.2017

Tanssin tiedotuskeskus haastoi kaikki suomalaiset tanssimaan Suomen itsenäisyyden juhlavuonna. Yksi Suomi 100 -vuoden isoimmista kampanjoista saa nyt jatkoa Virossa.

Kuva © Karolin Käärik

Koko Suomi tanssii  -kampanja on saanut koulut, seurat, työpaikat, kaupungit ja suurlähetystöt tanssimaan Suomen juhlavuonna. Tanssin tiedotuskeskus haastoi mukaan myös virolaisen kollegaorganisaationsa Eesti Tantsuagentuurin.

Yksi Suomi 100 -juhlavuoden isoimmista kampanjoista saa näin jatkoa Viron 100-vuotisjuhlien osana.

”Viron juhlavuoden teemana on antaa maalle lahjoja, jotka tuovat hyvää mieltä ja rakentavat parempaa tulevaisuutta. Mikä olisikaan parempi lahja kuin tanssi, joka tuo yhteen kaikenikäiset ja -taustaiset ihmiset”, sanoo projektipäällikkö Riitta Aittokallio.

Virossa kampanja käynnistyy Eesti tantsib (Viro tanssii) -nimellä uudenvuodenaattona Viron televisiossa.

”Oli helppoa ottaa tanssihaaste vastaan – kampanja on hieno ja kaikki innostuivat täällä ideasta heti”, sanoo Eesti Tantsuagentuurin johtaja Raido Bergstein. ”Eesti tantsib tulee olemaan lähes identtinen Koko Suomi tanssii -kampanjan kanssa.”

Suomen Viron-instituutin johtajan Anu Laitilan mukaan Viro on ollut suurenmoinen paikka juhlia 100-vuotiasta Suomea.

”Viro on opettanut minulle, mitä on terve isänmaallisuus”, Anu Laitila sanoo. ”Laaja Suomi 100 -ohjelmamme on perustunut yhteistyöhön virolaisten kanssa – samalla se on ollut lahja 100-vuotiaalle Virolle.”

”Tanssi on vahva osa virolaista kulttuuri-identiteettiä, joten epäilemättä Eesti Tantsib -kampanjasta tulee täällä menestys!” Anu Laitila riemuitsee.

Tanssilahja luovutettiin eteenpäin Eesti Tantsuagentuurille Suomen Viron-instituutin järjestämässä tilaisuudessa Tallinnassa tiistaina 28.11.2017. Tapahtumassa kuvattiin myös tanssihaastevideo, joka julkaistaan myöhemmin.

Koko Suomi tanssii -kampanja jatkuu vuoden 2017 loppuun asti. Virossa kampanja alkaa 31.12.2017 ja on käynnissä aina elokuuhun 2018 saakka. Viron kampanjan internetsivut ja tanssit julkaistaan joulukuussa.