Koreografia ja teknologia – Simo Kellokumpu mukana australialaisessa nykykoreografiajulkaisussa

UUTISET JA TIEDOTTEET
6.8.2020

Critical Dialogues on alusta, jolla julkaistaan säännöllisesti koreografian alaan ja praktiikoihin liittyviä tutkimuksia ja artikkeleita. Sitä ylläpitää australialainen nykykoreografian keskus Critical Path.

Julkaisun kansi

Critical Dialogues 12. Kansikuva: Simo Kellokumpu

Critical Dialogues -numerossa 12 keskitytään digitaalisiin teknologioihin tutkimuksessa ja koreografiassa. Kun teknologia kehittyy ja paranee, koreografit ja esiintyjät kokeilevat digitaalisen median mahdollisuuksia tanssiteosten tekemisessä ja esittämisessä.

Interaktiivisessa julkaisussa on neljältä taiteilija-tutkijalta tekstejä, äänimateriaalia, videoita ja kuvaa, jotka kertovat ihmiskehon ja digitaalisten teknologioiden välisestä suhteesta ja siitä miten teknologiasta tulee osa taiteilijoiden jokapäiväistä elämää ja työskentelyprosesseja. Mukana ovat Simo Kellokumpu, Eddie Ladd, Matt Cornell ja Monica Stevens. Numeron 12 päätoimittaja on Jodie McNeilly Renaudie.

Critical Dialogues ilmestyy kaksi kertaa vuodessa ja jokaisella numerolla on eri päätoimittaja. Aikaisempien numeroiden teemoja ovat olleet mm. antroposeeni, objektit, visuaaliset taiteet, ympäristö.

Critical Dialogues Issue 12: Technologies of The Choreographer: Slow Interviews