Kreikkalaiset tanssielokuvat vetosivat suomalaisiin

UUTISET JA TIEDOTTEET
5.5.2017

60secondsdance-tanssielokuvakilpailun Suomen, Norjan ja Tanskan voittajat on julkistettu. Suomessa kilpailun voitti kreikkalaisen Antigone Davakin elokuva Coated. Vuoden 2017 semifinalistielokuvien korkea taso yllätti Suomen raadin iloisesti.

60secondsdance-kilpailun Suomen-voittajat julistettiin kansainvälisenä tanssin päivänä 29.4. Kaapelitehtaalla. Antigone Davakin voittajaelokuva Coated on raadin mukaan eheä ja sujuva, se käyttää taitavasti elokuvakeinoja ja sen jännitettä luova musiikki on kiinnostavassa kontrastissa elokuvan humoristisuuden kanssa. Elokuvalla on oivaltava nimi, raati lausuu.

Kaikkien Pohjoismaiden raadit nostivat voittajakaksikkoon brasilialaisen Viní­cius Cardoson elokuvan Omnia, josta Suomen raati lausui näin: ”Elokuvassa on läsnä naisen koko elämänkaari, vahvuus, haavoittuvuus, hän on ylväs jumalatar, hauras vanhus, kuvassa on yhtäaikaa syntymä ja kuolema – elämän karkeus ja rosoisuus.” Tanskassa ja Norjassa Omnia valittiin voittajaksi ja Suomessa se sai Runner up -palkinnon.

Yleisön suosikiksi Suomessa äänestettiin kreikkalaisen Christos Xyrafakisin elokuva Sink up.

Tanssielokuvien katsojamäärät ovat nousussa

60secondsdance on kilpailu yhden minuutin mittaisille tanssilyhytelokuville. Kilpailuilla tehdään tanssielokuvaa lajina tunnetummaksi. Se kasvattaakin jatkuvasti suosiotaan: Loikka Kontaktin keräämät  tanssielokuvien katsojaluvut nousivat viime vuonna kolmanneksella.

Kilpailu järjestetään pohjoismaisena yhteistyönä, yhtä aikaa Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Kunkin maan kilpailun voittaja saa 1 500 euron palkinnon. Lisäksi jaetaan Runner up -palkinto (500 euroa)  ja yleisöäänestyksen voittaja. Kilpailuun lähetettiin ennätykselliset 279 elokuvaa 54 maasta. Eri maiden finaaleissa oli mukana yhteensä viisi suomalaista elokuvaa: 36/24, Conquering Yourself, Dancing Mania, TICK ja Carnal.

60secondsdance-kilpailu järjestettiin kolmatta kertaa ja sen toteuttivat yhdessä Loikka-tanssielokuvafestivaali, Dansehallerne/ScreenMoves (DK) ja DansiT (NO).

Kilpailun elokuvia voi katsoa täällä 60secondsdance.com/films/

Suomessa voi nähdä tanssielokuvia mm. Tanssivirtaa Tampereella -festivaalin yhteydessä toukokuussa:

17.5. klo 18.30
Loikka on Tour, Elokuvakeskus Niagara, Kehräsaari, Tampere

16., 18., 19. & 20.5. klo 18.30
60secondsdance-kilpailun Top 10 (FI) yhdessä Tammi-teoksen kanssa, Hällä-näyttämö pieni sali, Tampere