Kulttuurin kummilapsi -toiminnassa mukana uusia tanssitoimijoita

UUTISET JA TIEDOTTEET
17.1.2022

Helsingin kaupungin lapsiperheille suunnattu maksuton kulttuuripalvelu, Kulttuurin kummilapset, on saavuttanut suuren suosion helsinkiläisten perheiden keskuudessa. Kummilapset saavat kutsun vuosittain kahteen tapahtumaan, kunnes lapsi aloittaa koulun.

Kummilapset perheineen pääsevät viettämään yhteisiä hetkiä tanssin, sirkuksen, teatteri- ja valokuvataiteen sekä ruokakulttuurin parissa.  Vuonna 2022 syntyvien uusina kummeina aloittavat Tanssin talo, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, sekä Kaapelimuseot, joihin kuuluvat Teatterimuseo, Suomen valokuvataiteen museo ja Hotelli- ja ravintolamuseo.

Kulttuurin kummilapsissa on mukana jo lähes 5700 lapsiperhettä. Muun muassa Tanssin talo haluaa kutsua lapsia mukaan kokemaan tanssin taian vauvasta lähtien. Talossa järjestetään syksyllä 2022 useita esityksiä sadoille kummilapsille.

”Kulttuurin kummilasten perheiltä saamamme palaute on ollut koskettavaa ja siitä näkyy, että yhteiset kiireettömät ja lämminhenkiset hetket kulttuurin parissa ovat olleet perheille erittäin merkityksellisiä”, kertoo Helsingin kulttuurijohtaja Mari Männistö.

Kulttuurikummeina vuonna 2021 syntyneille helsinkiläisvauvoille toimivat Helsingin Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri, Nukketeatteri Sampo, Teatteri ILMI Ö., Svenska Teatern ja Q-teatteri. Vuonna 2020 syntyneiden helsinkiläisten lasten kummi on Helsingin kaupunginorkesteri.

Vuonna 2020 ja sen jälkeen syntyvät Helsingissä asuvat lapset voi ilmoittaa mukaan Kulttuurin kummilapsiksi täällä.

Kulttuurin kummilapset on maksuton kulttuuripalvelu helsinkiläisille lapsiperheille. Jokaisella vuodesta 2020 eteenpäin Helsingissä syntyvällä lapsella on kummina oma kulttuuritoimija, joka kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen kummilasten kehitysvaiheen mukaan räätälöityyn kulttuuritapahtumaan. Tapahtumat ovat maksuttomia, ja ne tukevat koko perheen hyvinvointia. Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.