KUN-pitchaustilaisuuden taiteilijat ja ryhmät julkistettu

UUTISET JA TIEDOTTEET
10.3.2021

Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskusten luotsaaman, kaksivuotisen Kohti uusia näyttämöitä -hankkeen tavoitteena on edistää artistien ja ryhmien mahdollisuuksia esitysvierailuihin ja kiertueisiin kotimaassa. Huhtikuussa Suomen Teatterit ry:n vuosikokouksen yhteydessä järjestettävään pitchaustilaisuuteen on valittu yhdeksän tanssi- ja sirkustoimijaa.

KATVE [blind spot]: BOTANICUM -futuristinen kuvitelma © Pekka Pitkänen

KATVE [blind spot]: BOTANICUM -futuristinen kuvitelma © Pekka Pitkänen

Verkossa 21.4. toteutettava Tanssin ja sirkuksen näyteikkuna -pitchaustilaisuus toteutetaan yhteistyössä Suomen Teatterit ry:n kanssa. Tilaisuus on suunnattu Suomen teatterit ry:n jäsenteattereiden henkilökunnalle.

Pitchausohjelmistossa neljä sirkustoimijaa ja viisi tanssitoimijaa pitchaavat kiertueisiin soveltuvia teoksiaan teattereiden edustajille. Mukana ovat Carl Knif Companyn Kaksivärinen fuuga, Johanna Nuutinen +CO:n IRIS, Kallo Collectiven Receptionists, KATVE [blind spot]:n BOTANICUM -futuristinen kuvitelma, Kinetic Orchestran Mistakes, Race Horse Companyn Chevalier, Robert Jägerhornin My Magic Double – just for fun, Sirkum Polariksen Kulovalkea sekä Tanssiteatteri Minimin IRTIKYTKENTÄ.

Teospitchausten lisäksi tilaisuudessa esitellään showcase-tapahtumat Performing HEL (2.–5.9.2021) ja Ice Hot Nordic Dance (9.–13.2.2022). Tapahtuman yhteydessä kuullaan myös ajankohtaisista avauksista teatterin ja ulkopuolisten ryhmien väliseen yhteistyöhön.

Aiempien Kohti uusia näyttämöitä -tilaisuuksien sisältöihin voi tutustua Sirkuksen tiedotuskeskuksen blogiteksteissä Miten kuljetaan kohti laatua suuren teatterin ja pienen ryhmän välisessä yhteistyössä? sekä Miten kulkea kohti uusia kotimaan näyttämöitä?

Kohti uusia näyttämöitä -hanketta on tukenut Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoja:
Sirkuksen tiedotuskeskuksen kotimaan asioiden päällikkö Johanna Mäkelä
johanna.makela@sirkusinfo.fi, 050 464 3203