Kuopio Tanssii ja Soi siirtää jälleen ohjelmansa syksyyn

UUTISET JA TIEDOTTEET
4.3.2021

Vuoden 2021 festivaali on päätetty siirtää myöhemmäksi perinteisen kesäkuun festivaaliviikon sijaan. Yhdistyksen hallitus linjasi, että Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään useina tapahtumakokonaisuuksina syyskauden aikana.

Riku Lehtopolku © Unto Rautio

Riku Lehtopolku © Unto Rautio

Kausi käynnistyy elokuussa Kuopion musiikkikeskuksella Gaala-illoissa, joissa nähdään niin koti- kuin ulkomaisiakin taiteilijavierailuja. Lokakuusta eteenpäin syksyn ohjelma jatkuu kaupunginteatterissa ja Kulttuuriareenalla. Festivaalitunnelmaa luodaan monipuolisen ohjelman, esitysten, kurssien, elokuvailtojen ja torin ilmaistapahtumien välityksellä.

Festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku toteaa, että kansainvälisyys on festivaalin perustamisesta saakka ollut erottamaton osa Kuopio Tanssii ja Soita. Nykytilanteessa myös koronaturvallisuudesta on tullut vahvasti festivaalin toimintaa ohjaava tekijä.

“Yritämme ratkoa omassa vallassamme olevat asiat niin, että voimme tänäkin vuonna tuottaa Kuopioon merkittäviä kansainvälisiä vierailuja kotimaisen ohjelmiston lisäksi. Suunnitteilla on myös ulos teatteritiloista jalkautuvaa, yllättävin keinoin tanssia lähestyvää taidetta, joka kutsuu festivaaliyleisön osallistumaan osaksi teoksia”, Lehtopolku kuvailee.

Kuopio Tanssii ja Soi ry:n toiminnanjohtaja Anna Pitkänen kertoo, että festivaaliohjelmaa oli jo valmisteltu tulevalle kesäkuulle. Pandemian tuomat riskit ja epävarmuuden ilmapiiri johtivat kuitenkin siihen, että päätös tapahtuman siirtämisestä syyskaudelle tehtiin jo nyt.

“Viime vuoden kokemuksista oppineina ymmärsimme, että tapahtuma on pystyttävä ajamaan alas hallitusti, jotta voimme täysipainoisesti keskittyä syksyn 2021 ja vuoden 2022 festivaalien järjestelyihin. Talouden ja turvallisuuden kannalta ratkaisu oli välttämätön”, Pitkänen summaa.

Syyskauden ohjelma julkaistaan kesällä 2021 festivaalin mediasivustolla: www.kuopiodancefestival.fi.