Kuopio tanssii ja soi tarjoaa runsasta ja monipuolista ohjelmaa

UUTISET JA TIEDOTTEET
26.5.2017

Kuopio tanssii ja soi -festivaalin korkeatasoisen esitysohjelmiston ohella viikon varrella on tarjolla yli sata maksutonta ja maksullista tapahtumaa. 14.–20. kesäkuuta 2017.

Varaslähdön festariviikolle ottaa Dance and Child Europe -lastentanssitapahtuma 12. – 14.6. sekä Suomen Kansallisbaletin kesäkiertue, joka vierailee satamatorin lavalla jo 13.6. klo 18.

”Monipuolista oheisohjelmaa taitaa nyt olla enemmän kuin koskaan”, toteaa Kuopio Tanssii ja Soin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen.

Eksoottisin vierailija on Japanin Osakasta tuleva Yamamoto Noh Theater. Nō-teatteri on japanilainen ikivanha UNESCOn maailmanperintöluetteloon hyväksytty musiikkiteatterimuoto, jonka vuorosanat esitetään runonlaulantaa muistuttavalla tavalla.

Tilaisuuksia joissa yleisö pääsee tanssimaan ja liikkumaan

Avajaispäivänä järjestetään avoin Tanssimaraton, ja aamuisin voi herätellä kehoaan taijin tai joogan äärellä.

Tanssin tiedotuskeskuksen järjestämään Koko Suomi tanssii -haasteeseen vastataan torilla torstaina 15.6. klo 11.00, silloin myös DJ Nite ja DJ Ismo nousevat lavalle diskoilun merkeissä.

Lauantaina 17.6. klo 10.30 lähtee Festivaalikulkue Musiikkikeskukselta kohti toria, missä tanssitaan Robinin Hulahula -biisin tahtiin klo 11 alkaen.

Yleisölle on tarjolla myös avoimia seminaareja: aivoterveyteen pureutuva Otetta aivoista sekä Taiteilijat äänessä – tulevaisuustyöpaja taiteen roolista ja vaikuttavuudesta yhteiskunnassa.

Festivaalin esitysohjelmisto

Festivaalin ulkomaiset pääesiintyjät ovat Israel Galván, Dada Masilo, Nederlands Dans Theater, Vertigo Dance Company sekä VerTeDance Tšekeistä ja Xie Xin Kiinasta.

© Nico Backström

Hanna Brotherus tuo festivaalille kotimaisen kantaesityksen naisen elämänkaaresta. Ajassa virtaava to be kuljettaa kolmen eri ikäisen naisen koreografiaa yhdeksi tarinaksi. Tanssija Sini Länsivuori (Tero Saarinen Company) huokuu näyttämöllä sekä valtavaa voimaa että haurasta herkkyyttä. Nykyinen, mennyt ja tuleva yhdistyvät harmoniseksi kokonaisuudeksi videolla esiintyvien 8-vuotiaan tytön ja 81-vuotiaan naisen kautta.

Enemmän kotimaista tanssia voi nähdä Kuopiossa seuraamalla Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen samaan aikaan järjestämää Paikallisliike-festivaalia.

Suosituissa gaalailloissa 17. ja 18.6. juhlistetaan tanssin monimuotoisuutta. Ohjelma ulottuu klassisesta baletista ja nykytanssista Jutta ja Sami Heleniuksen esitykseen, espanjalaiseen akrobaattiseen hiphopiin ja otteeseen Dada Masilon uudesta Gisellestä.

”Tämä taitaa olla yksi kovatasoisimmista ohjelmista, joita olemme olleet tuottamassa Kuopio Tanssii ja Soilla”, iloitsevat taiteellinen johtaja Jorma Uotinen ja  toiminnanjohtaja Anna Pitkänen.

Lue esitysohjelmistosta enemmän artikkelistamme.