Kuopio Tanssii ja Soin taiteelliseksi johtajaksi 14 hakijaa

UUTISET JA TIEDOTTEET
24.8.2017

Merkittävän kotimaisen tanssitaidefestivaalin, Kuopio tanssii ja Soin uusi taiteellinen johtaja valitaan vuonna 2018. Tehtävää on hakenut 14 henkilöä Suomesta ja maailmalta. Jorma Uotinen jatkaa tehtävässä vuoteen 2019.

Taiteellisen johtajan tehtävää hakeneet edustavat vahvaa kansainvälistä tanssitaiteen ja tapahtumatuotannon osaamista, kerrotaan festivaalin tiedotteessa. Usealla hakijalla on taustalla ura tanssijana.

Vuodesta 2002 festivaalia luotsannut Jorma Uotinen jatkaa festivaalin 50-vuotisjuhlavuoteen 2019 saakka. Uusi taiteellinen johtaja aloittaa seuraavan 50-vuotiskauden vuoden 2020 festivaalista.

Kuopio Tanssii ja Soi ry:n hallituksen puheenjohtajan Kirsi Soinisen mukaan nyt ei haeta Jorma Uotista Jorma Uotisen sijalle. “Niitä saappaita ei kukaan toinen pysty täyttämään, vaan henkilöä joka tuo omaa uutta ja erilaista näkökulmaansa festivaalille.”

Taiteellinen johtaja antaakin festivaalille omanlaisensa painotuksen – Doris Laineelle tämä oli klassinen baletti, Jukka O. Miettiselle etniset kulttuurit, Alpo Pakariselle brittiläiset ja amerikkalaiset vierailut ja Jorma Uotiselle nykytanssi kaikessa moninaisuudessaan.