Kuopio Tanssii ja Soin seuraava toiminnanjohtaja on Johanna Rajamäki

UUTISET JA TIEDOTTEET
29.3.2021

Kuopio Tanssii ja Soi -yhdistyksen hallitus on valinnut yhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi Johanna Rajamäen. Henkilövaihdos tapahtuu elokuussa 2021, kun tehtävää vuodesta 1996 hoitanut Anna Pitkänen jää pois festivaalityöstä.

Johanna Rajamäki © Kalle Saarela

Johanna Rajamäki © Kalle Saarela

Johanna Rajamäki on kokenut taidehallinnon ja kulttuurialan ammattilainen. Hän siirtyy Kuopio Tanssii ja Soin johtajaksi Tero Saarinen Companysta, jossa hän on vastannut ryhmän kansainvälisistä suhteista sekä myynnistä.

“Johanna on mielestämme tehtävään niin kyvyiltään kun persoonaltaankin sopiva henkilö. Hänen positiivinen ja eteenpäin optimistisesti katsova persoonansa teki meihin vaikutuksen”, kertoo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen.

Hallituksen puheenjohtaja toteaa myös, että Rajamäen kansainvälinen tausta tanssin parissa osoittaa hänen kykenevän toimimaan erilaisten ihmisten kanssa. “Hän suhtautuu tanssitaiteeseen intohimoisesti ja toimii mahdollistajana jättäen taiteelliselle johdolle sen tarvitseman tilan ja vapauden. Johanna täydentää tiimiämme ominaisuuksillaan erinomaisesti”, Sutinen summaa.

Rajamäen kokemuksesta merkittävä osa on tanssin kansainväliseltä kentältä. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän työskenteli amerikkalaisessa IMG Artists -agentuurissa ja Dancers’ Career Development & Shape Arts -organisaatiossa Lontoossa. Hänellä on työkokemusta myös Teatterikorkeakoulusta ja Fremantle Mediasta. Rajamäki on valmistunut taiteen maisteriksi Lontoon City Universitystä sekä kulttuurituottajaksi Turun humanistisesta ammattikorkeakoulusta.

“Olen todella otettu ja innoissani tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta ja tilaisuudesta työskennellä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin parissa. Pääsen vaikuttamaan Suomen tanssin kenttään vientiin keskittyneiden työvuosien jälkeen”, Rajamäki kommentoi. “Odotan innolla yhteistyötä festivaalin ydintiimin kanssa. Minulla on kokemusta suurista tapahtumista ja yhteistyöstä myös Kuopio Tanssii ja Soin kanssa. Ymmärrän festivaalin merkittävyyden niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin”, hän lisää.

Festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku toteaa odottavansa uusien ideoiden pallottelua uuden toiminnanjohtajan kanssa. “Johanna Rajamäki tuntee tanssin kansainvälistä kenttää hyvin, on laajalti verkostoitunut ja ajattelultaan avoin – koen nämä loistaviksi lähtökohdiksi festivaalin kehittämiselle, Lehtopolku toteaa.

Toiminnanjohtaja vastaa yhdistyksen toiminnasta ja on festivaalin johtaja. Valintaa on valmistellut hallituksen nimeämä työryhmä, johon kuuluivat Sutisen ja Pitkäsen lisäksi Leila Savolainen ja Tuomo Meriläinen. Festivaalin taiteellisena johtajana jatkaa Riku Lehtopolku ja tuottajana Sirpa Miettinen.