Lastenkulttuurin apurahoja myös tanssille

UUTISET JA TIEDOTTEET
14.8.2017

Tanssitoimijat eri puolilla maata saivat yhteensä noin 57 000 euroa erilaisiin projekteihin ja tuotantokustannuksiin.

Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja alueelliset taidetoimikunnat jakoivat heinäkuussa lastenkulttuurin edistämiseen kohdeapurahoja ja avustuksia kaikille taiteenaloille yhteensä 570 000 euroa. Tanssitoimijat saivat potista noin 10 % eli 57 000 euroa.

Erityisenä painopisteenä oli lastenkulttuuria tekevien taiteilijoiden työskentelyn edistäminen. Tanssialalle apurahoja myönnettiin mm. tanssiteosten tuottamiseen, taiteilijoiden palkkoihin ja tanssikasvatusprojektiin.

Apurahoilla ja avustuksilla edistetään myös lastenkulttuurin saatavuutta koko maassa. Esimerkiksi Sodankylän Tanssi ry toteuttaa tanssiteatteriteoksen yhdessä aikuisten ammattilaisten ja kymmenien lasten ja nuorten kanssa. TaikaBox toteuttaa apurahan tukemana DigiTanssi-työpajasarjan alakouluikäisille Oulussa.

Apurahojen jakamisessa huomioitiin myös kulttuurien moninaisuus, kuten maahanmuuttajien osallistuminen kulttuurielämään ja kotouttaminen taiteen ja kulttuurin avulla.

Myönnettyjen apurahojen koko oli muutama tuhat euroa.  Lastenkulttuurin kohdeapurahat ja erityisavustukset maksetaan veikkausvoittovaroista.