Liikkeellä marraskuussa -ohjelmisto on julkistettu

UUTISET JA TIEDOTTEET
13.9.2016

Nykytanssifestivaali on haastanut ja inspiroinut jo kolmenkymmenen vuoden ajan.

Vahvasti nykyestetiikan eturintamassa ulkomaisia esityksiä Suomeen tuonut festivaali juhlii kuudella teoksella Euroopasta, Lähi-idästä ja Pohjois-Amerikasta; mukana on Eeva Muilun uuden teoksen kantaesitys, joka nähdään Zodiakissa.

Liikkeella marraskuussa1

Tanssi on usein ollut uuden estetiikan edelläkävijä 1900-luvun näyttämötaiteessa. Tanssitaide on tuonut taiteen kentälle ilmiöitä ja ilmaisutapoja, jotka ovat heijastuneet myös kuvataiteeseen ja teatteriin, kirjoittavat festivaalin järjestäjät tiedotteessaan.

marraskuussa2

Mitä on tämän hetken estetiikka, kehollisuus ja tanssi, siihen tarjoaa Liikkeellä marraskuussa kansainvälisiä näkymiä. Teheranilaiselle tanssiryhmälle tanssi on poliittinen keino, Jaamil Olawale Kosokon #Negrophobia purkaa mustaa maskuliinisuutta, stereotypioita ja paljastaa rasistisia asenteita. Alessandro Sciarrionelle keho on kokeiluympäristö, Lea Moron lähtökohtana ovat barokin asetelmamaalaukset, jotka muistuttavat elämän katoavaisuudesta.

marraskuussa3

 

Festivaali järjestetään 28.10.–5.11.2016. Esityksiä nähdään Helsingin eri esitystaloissa sekä tänä vuonna myös Tallinnassa.

Liikkeellä marraskuussa -festivaalin taiteelliset johtajat ovat Ari Tenhula ja Mikael Aaltonen. Ari Tenhula toimii tanssitaiteen professorina Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Tenhula on ollut mukana Liikkeellä marraskuussa -festivaalin sisältötyöryhmässä jo vuodesta 1996 alkaen.

Mikael Aaltonen on toiminut Liikkeellä marraskuussa -festivaalin toisena taiteellisena johtajana vuodesta 2010 alkaen. Hän on myös URB-festivaalin kuraattori ja tuottaja sekä opettaja mm. Teatterikorkeakoulussa.

(Kuvakaappaukset liikkeellamarraskuussa.fi nettisivuilta.)