Lohjan kesä tanssii -festivaalilla kohtaamisia ja improvisaatiota

UUTISET JA TIEDOTTEET
4.8.2017

Lohjan kesä tanssii keskittyy tänä vuonna ensimmäistä kertaa nykytanssiin 12.–20.8.2017. Festivaalilla nähdään uusintaesityksiä, ainutkertaisia improvisaatioteoksia ja kohtaamisia eri taiteenalojen tekijöiden välillä.

Uusintaesityksinä nähdään Sari Palmgrenin ryhmäteos Licking Things, Satu Tuomiston Puoliksi täynnä ja festivaalin suunnittelijan ja koordinaattorin, pusulalaisen tanssitaiteilija Laura Koistisen soolokoreografia tanssija Vera Tegelmanille Speaking of.

Sari Palmgren: Licking Things. @ Uupi Tirronen.

Licking Things piirtää kuvaa elämästä syklisenä tapahtumana. Teoksessa etsitään liikkeellistä ja musiikillista täyttymystä tanssijoiden, Katri Soinin ja Sari Palmgrenin sekä muusikoiden, Mikko Perkolan ja Tuomas Norvion johdolla. Puoliksi täynnä on improvisoitu ja joka kertaa uusi, kepeä ja samaan aikaan syvällinen esitys onnellisuudesta. Speaking of -teoksessa keskiössä ovat tanssin syntymisen hetki ja tanssijan läsnäolo.

Laura Koistinen: Sydänääniä. @ Laura Koistinen.

Festivaalinäyttämöillä nähdään myös paikallisia. Laura Koistisen ohjaamassa teoksessa Sydänääniä – Heartbeats yhdeksän lohjalaista 14–76 -vuotiasta tyttöä ja naista pukevat elämää koskettavaksi liikkeeksi. Tytyrin elämyskaivoksessa 70 metrin syvyydessä on kaivoskierroksen päätteeksi luvassa lohjalaisen muusikko-tanssija -työparin Niina Forsmanin ja Julius Westerbergin yhteisesitys.

Improvisaation merkeissä kohtaavat muun muassa muusikko-säveltäjä Sampo Lassila ja tanssitaiteilijat Saku Koistinen ja Eero Vesterinen sekä Finlandia-palkittu valokuvataiteilija Yehia Eweis ja tanssitaiteilija Vera Nevanlinna.

Esitysten lisäksi tanssia pääsee kokemaan ja tekemään tanssikokeilupäivänä sekä festivaalin omissa työpajoissa ja kursseilla.