Loikka-festivaalia ei järjestetä ensi vuonna

UUTISET JA TIEDOTTEET
11.8.2016

Katsojaluvut ja lipunmyyntitulot ovat nousseet, mutta avustukset eivät ole seuranneet kehitystä. Art Goes Kapakassa nähdään kuitenkin Loikkatapahtuma ja tanssielokuvia. Loikka On Tour jatkaa myös.

Suomen ainoa ja pohjoismaiden suurin tanssielokuvan tapahtuma Loikka-festivaali joutuu pitämään välivuoden. 10-vuotisjuhlafestivaali siirtyy vuodelle 2018.

Festivaalia tuottava M.A.D. Tanssimaisterit ry (MAD) keskittyy vuonna 2017 toimintansa uudelleenorganisointiin ja talouden vakauttamiseen.

Päätös välivuoden pitämisestä oli rankka, mutta väistämätön.

”Katsojaluvut ja lipunmyyntitulot ovat nousseet tasaisesti vuosittain. Kahden viimeisen vuoden avustuspäätökset ovat olleet kuitenkin sen verran arvaamattomia ja laskusuhdanteisia, että toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi joudumme pitämään välivuoden”, festivaalin taiteellinen johtaja Kati Kallio toteaa.

Festivaalin ajankohta on vakiintunut keväälle.  Tieto avustuspäätöksistä tulee festivaalin kannalta myöhään ja asettaa  organisaation haasteelliseen tilanteeseen.

”On mahdotonta tuottaa nelipäiväistä korkeatasoista ja kansainvälistä tapahtumaa tällaisessa taloudellisessa tilanteessa”, summaa Kati Kallio.

MAD on vuodesta 2008 lähtien tehnyt työtä tanssielokuvan aseman parantamiseksi Suomessa ja järjestänyt nelipäiväistä Loikka-festivaalia, joka on edelleen Suomen ainoa ja pohjoismaiden suurin tanssielokuvaan keskittyvä festivaali.

Työ jatkuu edelleen vaikka festivaali pitääkin välivuoden: MAD jatkaa tanssielokuvan laaja-alaista edistämistä Loikka on Tour -ohjelmiston ja kiertueverkoston vahvistamisen kautta sekä yleisötyöpajojen ja ammattilaistapahtumien merkeissä.

Kansainvälistä yhteistyötä tullaan myös jatkamaan niin 60secondsdance-kilpailulla kuin kansainvälisessä tanssielokuvafestivaalien verkostossakin.

Seuraavaksi Loikka tekee yhteistyötä Art Goes Kapakka -kaupunkifestivaalin kanssa järjestämällä Loikkatapahtuman 24.8. Helsingin Kulttuuritalon Kitchenissä kahden näytöksen, taiteilijatapaamisen ja klubi-illan muodossa. Tapahtumassa nähdään kolme elokuvaa Suomen ensi-illassa.

Art Goes Kapakassa nähdään myös 60secondsdance kilpailun semifinalistit vuodelta 2016. Näytös esitetään Kuja Bar & Bistro ravintolassa 22.8.

Katso Loikka On Tour -ohjelmisto