Los Angelesin filharmonikot tilasi teoksen Tero Saariselta

UUTISET JA TIEDOTTEET
3.3.2017

Saarinen tekee tulkinnan Zimmermannin sellokonsertosta vuodelta 1966. Orkesteria johtaa Susanna Mälkki.

Maailman johtaviin sinfoniaorkestereihin lukeutuva Los Angeles Philharmonic on tilannut kantaesityksen Tero Saariselta. Koreografin tulkinta Bernd Alois Zimmermannin sellokonsertosta En forme de pas de trois (1966) saa ensi-iltansa 19. tammikuuta 2018.

Kyseessä on samalla Zimmermannin sävellyksen USA:n ensiesitys. Näytöksiä Frank Gehryn suunnittelemassa Walt Disney -konserttisalissa on yhteensä kolme. LA Philiä johtaa orkesterin päävierailija Susanna Mälkki.

Ikoninen Walt Disney -konserttisali muuntuu tanssin ja musiikin kokonaistaideteokseksi

Saarisen ensimmäinen yhteistyö LA Philin kanssa on yhdistelmä tanssia, elävää musiikkia ja kokonaisvaltaista visuaalisuutta, joka ottaa haltuun maineikkaan 2 265 -paikkaisen konserttisalin. Koreografin työryhmään kuuluvat Tero Saarinen Companyn tanssijoiden lisäksi lukuisista Saarisen menestysteoksista vastanneet valosuunnittelija Mikki Kunttu ja pukusuunnittelija Erika Turunen.

Tero Saarinen on tunnettu klassista musiikkia ja nykytanssia oivaltavalla tavalla yhdistävistä teoksistaan. Esa-Pekka Salosen musiikkiin tehty teos Morphed (2014) nähdään keväällä Zagrebissa ja Belgradissa ja elokuussa Lontoon Southbank Centressä. Lisäksi Saarisen tulkintaa Jean Sibeliuksen Kullervosta (2015) esitetään Suomen kansallisoopperan ja -baletin ohjelmistossa kevään aikana.