Mad House Helsingille valtionpalkinto

UUTISET JA TIEDOTTEET
24.11.2020

Valtion taidetoimikunnat ovat myöntäneet vuoden 2020 valtionpalkinnot ansioituneille taiteilijoille ja taideyhteisöille. Esittävien taiteiden valtionpalkinnon saivat esitystaiteen talo Mad House Helsinki sekä nykysirkusryhmä Kallo Collective.

Mad House Helsinki

Mad House Helsinki

Taiteen valtionpalkinnon voi saada tunnustuksena kolmen viime vuoden aikana valmistuneesta ansiokkaasta työstä tai pitkäaikaisesta, ansiokkaasta taiteellisesta urasta tai toiminnasta alan hyväksi.

Suvilahdessa vuonna 2014 toimintansa aloittanutta Mad House Helsinkiä kiitellään monimuotoisesta ohjelmistostaan, joka koostuu muun muassa  nykytanssista, performansseista, installaatioista, valo- ja äänitaiteesta, lasten esityksistä ja työpajoista.

Mad House Helsinki aloitti toimintansa kausiluonteisena, mutta vuosi vuodelta toiminta on kasvanut, syventynyt ja monipuolistunut. Esitystaiteen talossa vaikuttaa jatkuvasti laaja joukko taiteen tekijöitä. Aidosti kollektiiviseksi kiitetyllä Mad Housella on pyrkimys purkaa ja uudistaa teatterillisia esitysmuotoja ja kokemistapoja.

Kallo Collective on Jenni Kallon, Sampo Kurpan ja Thom Moncktonin vuonna 2011 perustama fyysisen klovnerian ja nykysirkuksen ryhmä. Kansainvälinen ryhmä on pitkäjänteisellä toiminnallaan ja aktiivisesti verkostoitumalla vaikuttanut positiivisesti kotimaisen sirkuskentän kehittämiseen.

Valtionpalkinnoista päättävät vuosittain valtion taidetoimikunnat, jotka toimivat Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijoina. Esittävien taiteiden valtionpalkinnot ovat suuruudeltaan 14 000 euroa.