Mad Housen viides kausi esittää tiivistymiä ajasta

UUTISET JA TIEDOTTEET
5.1.2018

Tammikuussa starttaa esitystaiteen talon Mad Housen viides kausi ja teoksia esitetään maaliskuun loppupuolelle saakka. Kaudelle on valittu mukaan niin kotimaista kuin ulkomaista esitystaidetta.


Katso koko ohjelma

Mad House 18.1.-25.3.2018, Helsinki

http://madhousehelsinki.fi/

 

Mad Housen esityskaudella nähdään myös Juli Apposen teos: Life is hard and then you die – part 3.

Mad House on esitystaiteen talo, joka tuottaa kokeilevaa esittävää taidetta ja tekee sitä näkyväksi. Tammikuussa starttaa Mad Housen viides esityskausi ja teoksia esitetään maaliskuun loppupuolelle saakka. Ohjelmiston ovat kuratoineet taiteilijat Sonja Jokiniemi, Mikko Niemistö ja Elina Pirinen.

Mad Housen esityskaudella nähtävien teosten yhdeksi yhteiseksi nimittäjäksi on löydetty ”aika”. Teosten teemoista voidaan havainnoida yhteyksiä niin menneisyyteen, tulevaisuuteen kuin ajattomiin tiloihin. Teosten kuvaillaan olevan tiivistymiä ajasta, jossa elämme ja tekevän näin henkilökohtaisista kokemuksistamme yhteisiä.

Kotimaista ja ulkomaista esitystaidetta

Esityskaudelle on valittu niin kotimaista kuin ulkomaista esitystaidetta. Sonja Jokiniemi, Mad Housen kuraattoriryhmän jäsen, kertoo Mad Housen verkkosivuilla pyrkimyksenä olevan muodostaa esityskausista värikkäitä kokonaisuuksia. Esimerkiksi ruotsalainen koreografi ja esiintyjä Alma Söderberg yhdistää sooloteoksessaan ”Nadita” ääntä ja liikettä.

Mad Housella on upea mahdollisuus tukea myös kotimaisten tekijöiden teoksia aikana, jolloin tarve esitystaiteen tekoon on kasvava niukoista resursseista huolimatta, kertoo taidetalon kuraattori Elina Pirinen Mad Housen verkkosivulla. Yksi esityskaudella nähtävistä kotimaisista teoksista on tanssitaiteilija Mira Kautton sooloteos ”House of no hope”. Teoksestaan Kautto antaa seuraavaa esimakua:

”Olen sairastunut maailmantuskaan. Olen ollut sairas niin pitkään kuin muistan. Se tuntuu pitkälti naiivilta ja hysteeriseltä. Kuitenkin se on läsnä isossa osassa valintojani ja kokemuksiani, jossain pohjalla. Sopivissa tilanteissa se levittyy usvan tavoin ympäröimään ja peittämään näköalat ja vaihtoehdot. Siihen ei voi tarttua eikä sitä voi häätää, se on laaja, moninainen ja häilyvä. Usein keskityn sen yksityiskohtiin.”

Mad Housen esityskauden teokset ovat nähtävissä Helsingin Suvilahden Tiivistämöllä 18.1.-25.3.2018.