Maija Hirvasen teos Tanz im August -festivaaleille Berliiniin elokuussa

UUTISET JA TIEDOTTEET
Laura Kujala, 27.6.2018

Maija Hirvasen koreografinen luentoesitys Art and Love nähdään 30 vuotta täyttävällä Tanz im August -nykytanssifestivaalilla Berliinissä.

Maija Hirvanen: Art and Love © Kristiina Männikkö & Maija Hirvanen

Kolmen viikon aikana, 10.8-2.9.2018, Tanz im August -festivaaleilla esiintyy kansainvälisiä taiteilijoita, koreografeja ja uusia tulokkaita eri puolilla Berliiniä. Maija Hirvasen koreografia Art and Love nähdään festivaaleilla kolme kertaa 16.-18.8.2018.

Tanz im August on yksi tärkeimmistä ja suurimmista nykytanssitapahtumista, joka on viime vuosina houkutellut runsaasti yleisöä ja myynyt loppuun lukuisia esityksiä. Ohjelmistossa on tarjontaa monenlaisille yleisöille: sekä kokeellisia että valtavirtaan lukeutuvia esityksiä.

Juhlavuoden ohjelmisto on tarkoituksellisen poliittinen, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Virve Sutinen tiedotteessa. Monissa festivaalin esityksissä, keskusteluissa ja työpajoissa pohditaan muuttoliikettä, sukupuolten suhteita tai kulttuurisia vaikutteita.

Miten tehdä ja esittää rakkautta?

Ensi-iltansa vuonna 2017 saanut Maija Hirvasen Art and Love -teos tarkastelee jaettuja ja opittuja rakkauskäsityksiä sortumatta kuitenkaan stereotyyppisiin tai siirappisiin rakkauskuviin. Samalla katsoja haastetaan käymään läpi omia käsityksiään rakkauden rajoista.

Entäpä miten tehdä ja esittää rakkautta? Mikä taiteessa on rakkautta?

“Art and Love tarkastelee sitä, mikä on vähemmän ilmeistä näissä massiivisissa ja ikuisissa teemoissa – taiteessa ja rakkaudessa. Esityksessä kulkevat rinta rinnan puhe ja liike”, Hirvanen kuvailee teostaan.

Maija Hirvanen: Art and Love © Kristiina Männikkö & Maija Hirvanen

Yksitoista esityspaikkaa eri puolilla Berliiniä

Tanz im August -festivaalin aloittavat Maguy Marin, Lucinda Childs ja Anne Teresa de Keersmaeker. Kolmen viikon ohjelmisto korostaa nykytanssin monimuotoisuutta: Elizabeth Streb ja hänen toimintasankarinsa kirjaimellisesti lentävät Berliinin Sony Centerillä kun taas Big Dance Theater tekee historiallisen katsauksen naisten tarinoihin.

La Veronal, Mal Pelo ja Cia Vero Cendoya edustavat Catalonian rikasta tanssikulttuuria. Klassisempaa tyylisuuntausta festivaaleille tuo Ballet de l’Opéra de Lyon.

Kolmen viikon aikana Berliinissä nähdään 30 tuotantoa ja yhteensä noin 80 esitystä. Tanz im August -festivaalien 200 esiintyjää saapuvat kahdeksastatoista eri maasta.