Manifesti täyttää Turun Manillan taiteella

UUTISET JA TIEDOTTEET
31.8.2017

Turun Manillan 23. Tehdasfestivaali Manifesti täyttää kulttuuritehtaan taiteella 2.–17.9.2017 – esitysohjelmistossa nykytanssin kovia nimiä.

Carl Knif Company: Friends of Dympha. @ Yoshi Omori.

Carl Knif Company tuo Manillaan masennuksen monet kasvot paljastavan teoksen Friends of Dymphna. Alpo Aaltokoski tanssii yksin duettoa ALI & ALPO – duettopari, irakilainen luuttutaituri ja turvapaikanhakija Ali Alawad on läsnä vain heijastuksena. Yhteisillassa pohditaan, mikä on totta: Maria Nurmelan sooloteos Lähempänä villiä sydäntä piirtää muotokuvan naisesta toden ja fiktion rajamailla. Riku Lehtopolun ja Eero Auvisen Kätkö käsittelee taas piilotettuja tunteita.

Esitysohjelmisto tarjoaa myös iloittelua: Kinetic Orchestralta nähdään Jarkko Mandelinin teos Rohkeat,  jossa liikutaan hurjasti yhdessä ja Tanssiteatteri Tsuumilta hulvaton, syntikkasoundien värittämä Kake – Tiellä tähtiin.

Festivaalilla saa myös ensi-iltansa jonglööri Sakari Männistön ja tanssija Emma Listerin Make//Shift companyn Insomniac’s Fable. Sirkusta Manifestiin tuovat Kallo Collective Chameleon-teoksellaan sekä Cirko Aereo ja Thomas Monckton The Artist -teoksellaan. KokoTeatterilta nähdään Sami Saikkosen ja Sonja Sorvolan esittämä Constellations.

Tehdasfestivaali Manifestin tuottaa Pro Manillasäätiö pääyhteistyökumppaninaan Aurinkobaletti.