Maria Kochetkova Kansallisbaletin tähtitanssijaksi

UUTISET JA TIEDOTTEET
15.9.2020

Maria Kochetkova on tehnyt merkittävän uran tanssien ensitanssijana mm. American Ballet Theatressa ja San Franciscon baletissa. Hänet on kiinnitetty Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijaksi kaudeksi 2020–2021.

Maria Kochetkova ©Roosa Oksaharju

”Koko kauden 2020–2021 kestävä sopimus Suomen kansallisbaletin kanssa on poikkeuksellinen maailmanluokan taiteilijalle, joka keskittyy pääosin vierailuihin ympäri maailman. Kochetkova tullaankin näkemään Kansallisbaletin useiden tämän kauden balettien päärooleissa”, Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne kertoo. ”Kochetkova jatkaa myös kansainvälistä uraansa vierailevana tanssijana pitäen Helsinkiä tukikohtanaan.”

Vuodesta 2018 Kochetkova on keskittynyt teoskohtaisiin vierailuihin ympäri maailman, ja hänet on nähty gaalaesityksissä ja päärooleissa mm. Bolšoi-baletissa ja Stanislavskin baleissa Moskovassa, Mariinskin ja Mihailovskin baleteissa Pietarissa, American Ballet Theatressa, Rooman oopperan baletissa, Milanon La Scalan baletissa, Tokion baletissa, Kuuban kansallisbaletissa, Madridin kansallisbaletissa, Teatro Colonissa Buenos Airesissa, Hongkongin baletissa, Dresdenin Semperoperin baletissa, Berliinin valtionbaletissa ja Norjan kansallisbaletissa. Hän on vieraillut Suomen kansallisbaletin gaalaesityksissä 2014.

Kochetkova nähdään ensi kerran oopperatalon näyttämöllä baletin Merirosvo – Le Corsaire ensi-illassa 25. syyskuuta.