Marjo Hämäläinen on vuoden yhteisötanssitaiteilija

UUTISET JA TIEDOTTEET
11.10.2016

Tamperelainen Marjo Hämäläinen on ohjannut ja kouluttanut yhteisötanssia lähes 20 vuoden ajan. Tanssitaiteilija ja tutkija Kirsi Heimonen kutsuttiin Yhteisö tanssii -yhdistyksen kunniajäseneksi.


Lue lisää

www.yhteisotanssi.fi

 

ohjaaja-marjo-hamalainen-fcd-291x300

Marjo Hämäläinen

Yhteisö tanssii ry on nimittänyt tanssitaiteilija Marjo Hämäläisen vuoden 2016 yhteisötanssitaiteilijaksi.

Marjo Hämäläinen on ollut keskeinen vaikuttaja yhteisötanssin alalla lähes 20 vuoden ajan. Hän on ohjannut yhteisötanssiryhmiä ja johtanut ohjaajien koulutuksia Oriveden Opistossa sekä perustanut vuonna 2010 yhteisötanssifestivaalin Tampereelle. Yhteisö tanssii ry:n puheenjohtajana hän toimi 1999–2015.

Hämäläinen on karismaattinen tamperelainen tanssija ja koreografi, jonka ura käynnistyi tamperelaisten tanssin legendojen Taru Arhon ja Ruth Matson opissa. Vuosina 1972–1996 Marjo Hämäläinen toimi Tanssiteatteri Mobitassa jonka perustajajäsen hän myös on. Lisäksi Hämäläinen on toiminut tanssin läänintaiteilijana Hämeen läänissä.

Torniossa 7.-8.10.2016 järjestetyn yhteisötanssifestivaalin yhteydessä Hämäläinen nimettiin Yhteisö tanssii ry:n kunniapuheenjohtajaksi. Tanssitaiteilija ja tutkija Kirsi Heimonen kutsuttiin yhdistyksen kunniajäseneksi.

Kirsi Heimonen toi koko yhteisötanssin käsitteen ja toimintatavan Suomeen, kun hän järjesti ensimmäisen alan koulutuksen Teatterikorkeakoululla 1998. Heimonen on ohjannut, kouluttanut ja tutkinut yhteisötanssia ja kirjoittanut aiheesta laajalti.

Vuoden 2016 Tornion yhteisötanssifestivaalin taiteellinen johtaja oli Titta Court, joka valittiin vuoden 2014 yhteisötanssitaiteilijaksi. Court oli koonnut kansainvälisen ja ajankohtaisen ohjelman joka mahdollisti Tornio-Haparandan alueella yhteisötanssillisen vuorovaikutuksen kaupunkilaisten ja esiintyjien välillä.

Lähde: Yhteisö tanssii ry.