Menovinkit kesän tanssifestivaaleille

UUTISET JA TIEDOTTEET
Laura Kujala, 14.6.2018

Lähde Kotkaan, Hämeenlinnaan tai Tampereelle nauttimaan tanssintäyteisistä kesäpäivistä! Festivaalilavoilla nähdään tänäkin kesänä kotimaisia ja kansainvälisiä huippuryhmiä sekä treenataan mielenkiintoisten opettajien johdolla. Tässä kootut vinkit tanssikesään.

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali 5.-10.6.2018, Imatra

Teatterifestivaali esittelee suomalaista ja kansainvälistä teatteria. Luvassa muun muassa tanssiteatteria, klovneriaa ja musiikkinäytelmiä.

Ballet Moscow: Cafè 
Idiot
Ballet Moscowin ja Sasha Pepeljajevin, Venäjällä ja Euroopassa tunnetun nykytanssikoreografin yhteistuotanto. Esitys on kokoelma kuvia, ideoita ja heijastuksia Dostojevskin romaaniin Idiootti pohjautuen.

Ballet Moscow: Cafe Idiot @ Ballet Moscow

Pispalan Sottiisi 13.-17.6.2018, Tampere

Pispalan Sottiisi on koonnut jo vuodesta 1970 alkaen kansantanssin ja -musiikin ystävät sekä harrastajat Tampereelle. Luvassa on tanssia, musiikkia ja kansallispukujen loistoa.

Vuoden kansantanssiyhtye Sipakat esiintyy tapahtuman pääjuhlassa.

Siepakat © Petri Kivinen

Tampereen Flamencoviikko 26.-30.6.2018, Tampere

Perinteitä noudattaen Flamencoviikon lavoille nousee esiintyjiä lapsista ikäihmisiin ja harrastajista maailmantähtiin. Luvassa on myös työpajoja, kursseja ja muuta oheisohjelmaa.

Patricia Querrero:
Catedral
Teoksessa näyttämö muuntuu pyhäksi, hengellisesti latautuneeksi tilaksi. Neljä tanssijaa, kolme muusikkoa, kaksi oopperalaulajaa ja flamencolaulaja luovat kiehtovan vuorovaikutuksen tanssin ja musiikin välille.

Querrero: Catedral © Óscar Romero

Tehdas Tanssii 2.-7.8.2018, Hämeenlinna

Festivaaliviikko pitää sisällään esityksiä, tiiviskursseja sekä kaikille avointa ja maksutonta ohjelmaa.

Raatikainen: Leikin alku
Leikin alku kuljettaa tanssin pyörteestä totuuden henkeen, siinä heittäydytään dramaattiseksi, kysytään vakavasti ja hävetään arkisesti. Teos on Raatikaisen ja Katri Soinin kymmenes yhteistyöprojekti ja tuo esiin Soinin pitkää työtaipaletta tanssin kentällä.

Raatikainen: Leikin alku © Uupi Tirronen

Jyväskylän kesä 4.-10.8.2018

Monitaiteellinen festivaali, joka pyrkii kokeilemaan jotakin uutta. Luvassa muun muassa tanssia, konsertteja, elokuvia, teatteria, työpajoja ja seminaareja.

Company Uusi Maailma: CUM BOYS Vol. 4 – Kosmoksen lapset

Liukurivalssin soidessa avautuu CUM BOYS -tanssitähtien suomalaiskalsarillinen mielenmaisema. Metrinen diskopallo kulkee iäistä polkuaan. Sanatonta teatteria, akrobatiaa, mustaa huumoria ja musiikin sekä valon fuusiota.

Company Uusi Maailma: CUM BOYS Vol. 4 – kosmoksen lapset © Jukka Kaikkonen

Dancefest 20.-26.8.2018, Kotka

Viidettä kertaa järjestettävä nykytanssifestivaali, jonka ohjelma koostuu tanssiesityksistä, tanssielokuvista, työpajoista ja keskustelutilaisuuksista.

Ohjelmistoon 2018 on kiinnitetty kansainvälisesti palkittu vieras, espanjalainen Thomas Noone Dance -kokoonpano, jota ei aikaisemmin ole nähty Suomessa.

Thomas Noone: Breathless/ Until the End © Thomas Noone

Tanssi vieköön -festivaali 24.-25.8, Helsinki

Festivaaleilla on luvassa kymmeniä tanssilajeja, kilpailuja, näytöksiä sekä tanssipajoja.

Thibault Monnier esiintyy ja johtaa työpajoja festivaalilla.

Thibault Monnier, Kuva: Tanssi Vieköön -tapahtuman verkkosivut

Lappeenrannan balettigaala 24.-25.8.2018, Lappeenranta

Tapahtuma esittelee kansainvälisesti maineikkaita balettiryhmiä ja teoksia. Mukana niin klassista kuin modernia ohjelmistoa.

Introdans: Black Cake & Chapeau & Malasangre
Black Cake on Hans van Manenin duetto täynnä hilpeän dramaattista juhlatunnelmaa. Chapeau on puolestaan koreografi Jiří Kylián omistama teos Hollannin kuningattarelle ja hollantilaiselle tanssitaiteelle. Teoksessa nähdäänkin noin kaksikymmentä täydellistä kopiota kuningatar Beatrixin hattukokoelmasta. Malasangressa näyttämö täyttyy kiihkeistä latinalaisrytmeistä. Teos on nuoremman polven koreografin, espanjalaisen Cayetano Soton luomus.

Introdans: Chapeau © Hans Gerritsen

Kehärata tanssii yhteisötanssifestivaali 23.-26.8.2018, Helsinki

Festivaali esittelee yhteisötanssia sen eri muodoissa. Luvassa on esityksiä, työpajoja ja yhteisötanssituokioita.