Kuinka rikastaa taiteellista työtä digitaalisin työkaluin? – Tutustu verkossa julkaistuihin tietopaketteihin ja inspiroidu!

UUTISET JA TIEDOTTEET
19.4.2023

Kansainvälinen Digital Leap -projekti on tarkastellut esittävien taiteiden digitaalisia ulottuvuuksia eri näkökulmista nyt vuoden ajan. Projektiin osallistuneet sirkus- ja tanssialan ammattilaiset ovat yhdessä syventyneet monenlaisiin aiheisiin, kuten sosiaalinen media, XR ja internetin ilmiöt. Kuinka näitä voisi parhaalla tavalla – esittävien taiteiden ehdoilla – hyödyntää? Tutustu nyt verkossa julkaistuihin, kaikille avoimiin tietopaketteihin eli cookbookeihin.

© Dainius Putinas

Digital Leap on tuonut osallistujat yhteen neljään, eri puolilla Eurooppaa järjestettyyn opintomoduuliin keskustelemaan muiden asiantuntijoiden kanssa sekä pohtimaan esittävien taiteiden ja digitalisaation rajapintoja.

Moduuleissa saadut opit jaetaan kansainväliselle esittävien taiteiden yhteisölle ja muille kiinnostuneille englanninkielisten online-tietopakettien, eli “cookbookien” muodossa.

Digital Leapin cookbookit ovat digitaalisia käsikirjoja, jotka auttavat suunnistamaan digitaalisten työkalujen viidakossa. Materiaalit käsittelevät samoja aiheita kuin menneet neljä opintomoduulia ja tietotaitoja voidaan soveltaa kaikille esittävän taiteen aloille. Nämä online-opaskirjat toimivat oivana lähtöpisteenä digitaaliselle tutkimusmatkalle.

Materiaalit ovat vapaasti saatavilla projektin verkkosivuilla ja ne sisältävät asiantuntijahaastatteluja, moduuleissa mukana olleiden taiteilijoiden mietteitä, käytännön vinkkejä sekä linkkejä lisämateriaaleihin.

Kolme julkaistua materiaalikokonaisuutta käsittelevät markkinointia ja sosiaalista mediaa, digitaalisia tuotantoja sekä yleisösuhdetta.

Neljäs ja viimeinen cookbook julkaistaan aivan pian – seuraa Digital Leapia sosiaalisessa mediassa, niin saat ensimmäisten joukossa tiedon julkaisusta!