Miten tukea taiteellista työtä digitaalisten työkalujen avulla? Digital Leap -taiteilijahaku käynnissä! 

UUTISET JA TIEDOTTEET
10.11.2021

Digital Leap -koulutushankkeen ensimmäinen haku on käynnistynyt. Hakea voi nyt ensimmäiseen kahteen koulutusmoduuliin, joissa perehdytään sosiaalisen median lainalaisuuksiin sekä XR- ja streamaus-teknologioihin ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin esittävien taiteiden kontekstissa.

Digital Leap on kansainvälinen koulutushanke, joka tarjoaa ammattitaiteilijoille mahdollisuuksia syventää ymmärrystään digitaalisista työkaluista ja oppia hyödyntämään niitä tavalla, joka parhaiten tukee omaa taiteellista työtä. Hanke on saanut rahoitusta Euroopan komission Erasmus+ -ohjelmasta.

Viisipäiväiset koulutusmoduulit lähestyvät aihetta eri näkökulmista sekä teorian että käytännön kokeilujen kautta. Eri alojen asiantuntijat toimivat opettajina, fasilitoijina ja mentoireina osallistujille. Moduuleja järjestetään yhteensä neljä – jokainen niistä on itsenäinen kokonaisuus, joten on mahdollista osallistua vain yhteen tai useampaan moduuliin.

Yhdessä ideoiminen ja oppiminen toimii parhaiten kasvokkain kohdatessa, joten kahta ensimmäistä moduulia varten osallistujat kutsutaan paikan päälle Prahaan ja Vilnaan. Jokaisesta seitsemästä partnerimaasta – Espanjasta, Liettuasta, Norjasta, Ranskasta, Ruotsista, Suomesta ja Tsekistä – valitaan mukaan neljä taiteilijaa sekä tanssin että sirkuksen kentiltä, kaikkiaan siis 28 taiteilijaa moduulia kohden. Moduulit järjestetään samanaikaisesti jonkin paikallisen festivaalin kanssa, joten osallistujilla on mahdollisuus päästä katsomaan esityksiä ja verkostoitumaan festivaalivieraiden kanssa sekä tutustumaan paikallisiin kulttuurikohteisiin varsinaisen opetusohjelman lisäksi.

Moduulien pohjalta on tarkoitus luoda oppimateriaaleja – “Cookbookeja” – jotka tulevat avoimesti saataville hankkeen verkkosivuille. Näin moduuleissa kehitellyt ideat leviävät laajemmin esittävän taiteen kentälle ja muille kiinnostuneille.

Ensimmäinen moduuli Prahassa Cirkopolis-festivaalin yhteydessä

Ensimmäisessä moduulissa Prahassa taiteilijat pääsevät yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa tutustumaan sosiaalisen median eri alustoihin ja toimintaperiaatteisiin. Moduuli järjestetään 14.-18.2.2022, samanaikaisesti Cirkopolis-festivaalin kanssa.

Toisessa moduulissa taas luodaan katsetta tulevaisuuteen ja tutustutaan XR-teknologiaan sekä streamaus-välineisiin, ja inspiroidutaan näiden tarjoamista mahdollisuuksista. Moduuli järjestetään Vilnassa 2.-6.5.2022. Samaan aikaan kaupungissa on käynnissä New Baltic Dance -festivaali.

Haku sulkeutuu 22.11.2021 klo 17 Suomen aikaa. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta joulukuun puolivälissä. Moduulien työskentelykieli on englanti ja hakemukset tehdään englanniksi. Osallistuminen on maksutonta ja osallistujien matka- ja majoituskulut katetaan. Lue lisää ja hae mukaan!